קבלת פיצויים

  • האם אקבל את הכסף במידה ואעזוב?
    איריס | 23/03/2021 20:30

    שלום,
    אני עובדת באותו המקום כבר 17 שנים. בשנה שעברה כשהתחילה הקורונה הוצאתי לחלת. עכשיו כשהגיע הזמן לחזור לעבודה, הודיע לי הבוס שהוא סוגר את העסק הזה, ואם אני רוצה אני יכולה להמשיך איתו בעסק אחר שיש לו. הבעיה שבעסק השני המשרה שונה בהרבה מובנים - שעות עבודה אחרות, תפקיד פחות מעניין, וכנראה גם משכורת נמוכה יותר.
    אם במצב כזה אני מודיעה לו שאני עוזבת, מה קורה עם הכספים שלי - קרן ההשתלמות, ביטוח מנהלים?
    האם כשאני עוזבת לא אהיה זכאית לקבל את הכסף שבביטוח המנהלים ולחתום בלשכה?

    • קבלת פיצויים
      עו"ד לילך אקרמן | 30/03/2021 17:38

      שלום רב

      על פניו מדובר בהרעת תנאים , טעני בפני המעסיק בכתב כי את מוכנה להמשיך רק באותה המשרה ואותו השכר וככל והוא לא מוכן לכך אז תתפטרי בדין מפוטר. עליך לתת לו התראה בכתב על כך ואפשרות לתקן את ההפרה. בכל מקרה הכספים שבקרן ההשתלמות ובקופות הפנסיה והפיצוים הם שלך , השאלה היא רק לגבי הלשמת פיצויים ככל ואת לא חתומה על סע' 14 ויש מקום להשלמה שאז השלמה נעשית רק בפיטורים/ התפטרות בדין מפוטר.

      לגבי דמי אבטלה בדקי בפורום ביטוח לאומי

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il