חניית רכב נכה באזור פריקה וטעינה

  • עזרה: דו"ח לרכב נכה באזור פריקה וטעינה

    שלום,

     קיבלתי דו"ח כי עצרתי לכמה רגעים באזור פריקה וטעינה. זה היה יום לאחר שנפתח המסחר אחרי הסגר. אכן אזור סואן. לא היתה חניה באזור ואז ראיתי את המתחם שחנו בו מכוניות נוספות ואני נכנסתי בינהן תוך כדי שאני רואה שלט עם לוגו של כיסא גלגלים והמשכתי לקרוא שכתוב " בשאר השעות לרכב נכה  בלבד ופשוט חניתי.  בתחילת השלט היה כתוב שבין 9-11 לפריקה וטעינה. הנחתי שאזור לפריקה וטעינה מיועד בין 9-11 ובשאר  השעות לא פרט ל... לרכב נכה.  קיבלתי דו"ח בשעה 10:25.מעצבן.

    בסה"כ ירדתי עם נכה לחנות שכמה צעדים מהחנייה וזה גם רחוק  לנכה.

    מדובר בחנות נעליים יעודית עם איבזרים אורתופדים. רק משם קונים לה נעליים וגם בלי שרוכים.

    האם אפשר  ומה הסיכוי שיבטלו לי את הדו"ח כי השלט לא מובן?ה דו"ח של עירייה.

    לפי מה שאני יודעת אזור פריקה וטעינה מותר לעצירה של רכב נכה. מצאתי את החוק בכנסת אולי זה השתנה.בכל מקרה לא היתה חניה באזור ולא חניון וזה רק לחנות הזו.

    שאלה נוספת :כתוב בדו"ח אולי יש הוראה כזו: שהדו"ח צריך להישלח הביתה עם תמונות. כרגע לא קיבלנו כלום ועבר חודש.מה זה אומר?

    שכל עוד לא שולחים לי את הדו"ח הביתה אין לי מה להגיב?

    האם החוק  מחייב לשלוח דו"ח לרכב עם תו נכה הביתה?

     סליחה על השאלה אבל בחיים לא קיבלתי דו"ח אני שומרת חוק.

    • חניית רכב נכה באזור פריקה וטעינה
      יעקבי | 23/03/2021 07:51

      שלום Wק,

      קיימת אי בהירות לגבי ההיתר להחנות רכב נכה באזור פריקה וטעינה שהחניה נאסרה בו למעט הפעילות הרלבנטית.

      על פי חוק החניה לנכים יש סייגים להיתר:

      1. בתנאי שאין בסמוך מקומות חניה מסומנים לנכים.

      2. גם אם יש חניות לנכים בסביבה הקרובה הם היו תפוסים.

      3. אין בסביבה הקרובה מקום חניה מוסדר.

      4. לא נגרמת הפרעה להולכי רגל.

      5. לא נגרמת הפרעה ממשית לתנועה.

      בית המשפט כבר התיר חניה רכב נכה באזור פריקה וטעינה אך הגביל זאת לזמן קצר (אם אני זוכר עד 20 דקות).

      בפסק דין מנומק המפרט את הסוגיה (ח"נ 6747/11 מדינת ישראל נגד א.ז.ר. ) זיכה בית המשפט נהגת שהחנתה רכבה באזור פריקה וטעינה וזאת מחמת הספק הסביר.

      לגבי הדו"ח עצמו:

      הדבקה על שמשת הרכב לא נחשבת מסירה ואת אמורה לקבל בתוך 90 יום הודעת תשלום בדואר רשום.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

    • ...  לת
      משה | 20/07/2021 23:16