צו עשה לתיקון נזילה

  • שאלה על צו עשה לעומת תביעה כספית.
    י | 17/03/2021 08:17

    שלום,

    מנסה להבין מה כולל צו עשה לעומת תביעה כספית:

    אני בצו עשה

     אז אני רושם להורות לשכן לתקן את הנזילה בדירתו

    עכשיו בקשר לדירתי: מי מתקן אני או הוא?

    אני רושם לחייב אותו בהוצאות תיקון בדירתי- עכשיו האם כאן זה כבר נחשב סעד כספי או במסגרת צו עשה?

     שאם לא, הבנתי שעליי לרשום פיצול סעדים.

     האם תביעה כספית היא תביעה נלוות !!לנזק מעבר לקירות כמו ריהוט, תמונות שטיחים,עוגמת נפש?

    או שגם תיקון הרטיבות בקירות דירתי זה כבר סעד כספי ולא צו עשה.

    מנגד צו עשה זה החזר מצב לקדמותו..

     מכאן הבלבול שלי..

     תודה

    • צו עשה לתיקון נזילה
      עו"ד הילה בודיק קוכמן | 30/03/2021 16:27

      שלום,

      לתיקון הנזילה על ידי השכן, המלצתי היא להגיש תביעה למפקח על הבתים המשותפים.

      את התביעה בגין הנזקים תוכל להגיש כתביעה אזרחית לבית המשפט השלום המוסמך או כתביעה קטנה.

      בהצלחה

      בברכה,

      הילה בודיק קוכמן, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      בן גוריון 1, בני ברק
      מגדלי ב.ס.ר 2
      טלפון: 03-6957121 ; טלפון נייד: 050-2735995 ; מייל: Lawoffice.tb@gmail.com