איך אפשר לעצור פרסום לשון הרע לפני שפורסם?

  • שאלה ,
    עומרי | 17/03/2021 01:01

    האם אפשרי למנוע פרסום הכפשות שם של בנאדם תמונות וישדרו בפומבי ,שזוממים כלפי מישהו האם אפשרי לבצע צו איסור פרסום מניעת הפרסום בקבוע ובמידי ואיך אפשר לדעת מתי יחליטו לצאת לפרסום תקשורתי ? האם ינתן הגנה מלאה מפני הכפשות ואו מדבר שטותי שרוצים להפוך את זה לעניין בציבור אם יש למישהו בעיה צודק או לא צודק  למה לא לפנות לבית משפט??? יש בעיה למישהו למה לפנות לתקשורת שיעשו מזה שיימינג ויגרמו למפח נפש  לפרסם ולהרוס את שמו הטוב לא מובן כל אחד שיש לו בעיה פונה לתקשורת במקום לפתור בעיות כמו שצריך בדלתיים סגורות נדמה שכל אחד מחפש להפיל את השני על שטויות לתבוע על שטויות להכפיש ולעשות מהומה על לא מאומה ,להפוך מזבוב לפיל ולעשות מזה אייטם בכדי לשבץ להם עוד תוכנית ריכילותית ועל חשבון גב של אנשים ונפשותיהם ,כמובן שמי שעשה עבירה או פלילי שישאו באחריות מעבר לכך בתקשורת מעוותים ומביאים תחקיר שגוי שפוגע באנשים קשות ואין להם טיפת רגישות לזולת העיקר לעשות את עצמם גיבורי התקשורת שהם לא חושבים שיש לזה השפעה שעלולה להיות הרסנית לבריאות דורסניות מצג ופרסום שווא ,שחשוב לאותו אדם מעל הכל הפרטיות ושמירת השם הטוב ,האם אפשר למנוע מראש  צילומים ופרסומם בפומבי אחרי אנשים ללא ידיעתם שבעקבות זה נוצר חרדות אי שקט ,פגיעה עתידית בשם הטוב ,לשון הרע ,ופגיעה בפרטיות,התקשורת בוודאות כשמפרסמים  גורמים לריסוק כלכלית ונפשית בנאדם במיוחד אנשים שחשוב להם הפרטיות לא העיקר זה להסתכל על טובת עצמם שיהיה להם שיבוץ של עוד מה להראות ,לסיכום האם אפשר צו מניעת פרסום ? ואם בכלל ואיך אפשר לדעת שיצא לפועל באיזה זמן צריך לפעול למנוע פרסום שידור במדיה בתקשורת.

    • איך אפשר לעצור פרסום לשון הרע לפני שפורסם?
      עו"ד תום שנפ | 18/03/2021 17:14

      עומרי שלום,

      סעיף 9 לתקנון האתיקה המקצועית של העיתונות קובע כי "עיתונאים לא יפרסמו דבר העלול לפגוע בכבודו או בשמו הטוב של אדם, אלא אם כן קיים בכך עניין ציבורי, ולאחר שווידאו את אמיתות המידע ככל שניתן".

      הסעיף ממשיך ומעגן את חובתו של העיתונאי לקבל את תגובת מושא הפרסום, כדלקמן: "בפרסום מידע העלול לפגוע בכבודו של אדם או בשמו הטוב, יש לפנות ולקבל את תגובתו זמן סביר, בהתאם לנסיבות, לפני הפרסום".

      מכאן, שבדרך כלל, ניתן לדעת מה עתיד להיות מפורסם בעניינך, ומתי. אם קיבלת פניה כאמור מצד כלי תקשורת לקבלת תגובה, ואתה חושש שהפרסום שייעשה בעניינך יהווה לשון הרע או פגיעה בפרטיות, באפשרותך לפנות לבית המשפט בבקשה לצו מניעה אשר ימנע את פרסום הכתבה. מטבע הדברים בקשה כאמור יש להגיש בהקדם האפשרי, על מנת שתתברר טרם פרסום הכתבה, ולא לאחריה.

      בבקשה כאמור, עליך להראות כי מאזן הנוחות נוטה לטובתך, וכי הנזקים שייגרמו לשמך הטוב או לפרטיותך, אם תידחה הבקשה, יהיו חמורים ובלתי הפיכים. מדובר על נטל לא פשוט להוכחה, אך ככל שתצליח לעמוד בו, בהחלט יש אפשרות שהפרסום יידחה, לכל הפחות עד הדיון בבקשה עצמה, ובמקרים מסוימים אף לחלוטין. כמו כן ניתן לבקש כי הפרסום ייעשה ללא ציון שמו של מושא הפרסום, בבחינת איזון אינטרסים.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il

      • תודה לעורך דין על התשובה לשאלותי
        עומרי | 18/03/2021 23:31

        הכוונה היה שאם פשוט הם יעדכנו לפני שהם מפרסמים ועם עורך דין יכול לשלוח בקשה מידית לצו מניעת פרסום סביר להניח שכן לפי מה שכתבת
        ושוב תודה רבה .