חניה בסימון מעטפה בכניסה שלי, האם מותר?

  • חניה "בסימון מעטפה" של כניסה לבית שלי.
    אלי | 14/03/2021 11:52

    שלום רב,

    לפני שער של החניה הפרטית שלי יש סימון מעטפה כדי למנוע מאחרים לחנות ולחסום את כניסתי.

    האם אני יכול לחנות שם בעצמי? או במילים אחרות לחסום את עצמי?

    קיבלתי דוח ואני רוצה לדעת אם זה חוקי.

    אין סימון של אדום-לבן על אבני שפה של המדרכה המושפלת.

    • חניה בסימון מעטפה בכניסה שלי, האם מותר?
      יעקבי | 15/03/2021 07:28

      שלום אלי,

      סימון המעטפה הוא תמרור 820 והוא אוסר כל חניה במקום למעט עצירה לצורך העלאה ו/או הורדת נוסעים..

      הוראתו חלה על כולם, כולל אתה.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • מענה ליעקבי
        אלי | 15/03/2021 16:48

        יעקבי תודה,

        יש פה עניין אחר, אך אולי בית המשפט ירצה לפרש את התמרור במקרה הספציפי שלי בצורה אחרת.

        ההפקעה מהציבור ולאסור לחנות שם כבר נעשתה! אסור לחנות וזאת לטובת הבית הפרטי לאפשר לו גישה לחנייתו הפרטית. כיוון שמטרת התמרור היא אסור חסימה לחניה, אז אני לא עברתי על העבירה.

        הסיפור שאם לכולם אסור גם לך יהיה אסור כי זו הטבה ועל הטבות צריך לשלם, הייתי שואל על אותו משקל לבית פרטי יש פח אשפה פרטי, ויש לו גזם מהגינה לפנות מה שאין לדירות.. אז גם שם יש את העניין שאם לאחרים אין אז גם לך לא יהיה? - זה טמטום!!!. חוץ מזה הארנונה היא קצת יותר גבוהה בבתים פרטים. והכי חשוב אם אתפוס חניה ברחוב אז המצוקה תגדל. איפה השכל הישר?

        • תמרור 820 הכניסה שלי
          יעקבי | 15/03/2021 17:13

          שוב שלום אלי,

          כפי שציינת, העירייה הפקיעה שטח חניה ציבורי לנוחיותך (לאפשר לך כניסה חופשית).

          אלא מה, לדידך יוצא כאילו העניקה לך הרשות מקום חניה נוסף (גם חניה פרטית במגרשך וגם חניה פרטית על הכביש) ולא כך חשב המחוקק.

          טמטום אין כאן.

          ראיתי הרבה מקרים שדיירים הפכו את שטח החניה הפרטית שלהם למחסן/בריכה/גינה וחונים על התמרור הנ"ל. אז לשם מה קיימת הכניסה?

          • זה לא המקרה שלי
            אלי | 15/03/2021 17:23

            זה לא המקרה שלי לא הפכתי את החניה שלי למחסן.. אכן טמטום, השטח הוא עדיין ציבורי אנשים יכולים לפרוק סחורה לעצור להוריד ולהעלות נוסעים.. האיסור העקרוני הוא לא לחסום חניה ותיאוריתית לא היה איכפת לי שכל העולם ואשתו יחסמו אותי כל עוד יש להם על השמשה טלפון שאתקשר אליהם לאפשר לי לצאת.. מה עדיף שיש מצוקת חניה? שאתפוס מקום ברחוב?

            לי אישית החניה צרה מדי והילד והאישה חוששים להיכנס כדי לא לפגוע ברכב.

            אבל בישראל כמו בישראל "צרות העין" אם אין לי לא יהיה גם לך. וחוץ מזה כל הרחוב שלי אפור לא כחול לבן ולא אדום לבן, והפקח הסתובב ברחוב רק כדי להגדיל את קופת העירייה מהגירעון שנוצר בקורונה מחוסר הכנסות.

            • מה המלצתך
              אלי | 15/03/2021 17:35

              בסופו של עיניין האם נראה לך שעם הטיעונים שלי יש לי סיכוי שבית המשפט יגדיל ראש ויחשוב אחרת?  או שאולי לשופט לא יהיה ביצים ליצור החלטה עם תקדים עם השלכות מרחיקות לכת?

              • תמרור 820
                יעקבי | 15/03/2021 19:04

                בית המשפט דן לפי החוק היבש ואין כאן ענין ל'הגדלת ראש'.

                לעניות דעתי בית המשפט לא ישעה לטענתך (אבל זו רק דעתי על סמך פסקי דין מגוונים שקראתי).

                מנגד אתה יכול לפנות לועדת תימרור מקומית בבקשה לבטל התמרור.

                אבל... יש תקנה אחרת (72 (א)(4) האוסרת חניה בכניסה לחצרים: כניסה לחניה פרטית, כניסה לחניה משותפת, כניסה לתחנת שירות וכד').