לשם מה אתה צריך חשבונית מס?

  • המשך לשאלה על חובת הוצאת חשבונית
    צור | 11/03/2021 11:12

    תודה על התשובה שלך שאול. אבל בכל זאת :

    1.אם הצד הזוכה הוא עוסק - האם הוא צריך לתת לי חשבונית ?

    2. אם הצד הזוכה הוא פרטי (לא עוסק) - אז איך ולמה הוא הוסיף מע"מ על הסכום שנפסק ?

    • לשם מה אתה צריך חשבונית מס?  לת
      שאול | 11/03/2021 11:25

      • המשך לשאלה על הוצאת חשבונית
        צור | 11/03/2021 11:34

        אני צריך חשבונית לצורך קיזוז מעמ. ובכלל - מה זה חשוב לשם מה אני רוצה חשבונית ?

    • המשך תשובה
      שאול | 11/03/2021 11:41

      אילו היית טורח לציין מה מהות התביעה שהתנהלה, היה קל יותר להשיב לך.

      [נ.ב. - אינני עוסק במיסים ואני מביע דעתי על פי מה שאני יודע ועל פי ההיגיון הבריא. אם זה קריטי עבורך, תמתין לתשובה מוסמכת של רואה חשבון או יועץ מס].

      לגופן של שאלות:

      1. נניח שיש לי עסק למוצרי חשמל. אבל התביעה שלך היא בגין פגיעה ברכב שלך. העובדה שיש לי עסק אינה רלוונטית לתביעה ולכן אין צורך להוציא חשבונית. כי ההוצאות שנפסקו אינן בגין קרן חוב שקשור לפעילות השוטפת של העסק. לעומת זאת אם התביעה היא בגין מוצר שקיבלת אבל לא שילמת, זה קשור לעסק. ולכן לדעתי יהיה צורך להוציא חשבונית.

      2. לגבי אדם פרטי, ברור שהוא לא צריך להוציא חשבונית. ולגבי המע"מ הוא זכאי למע"מ משום שההוצאות שהוא משלם לעורך הדין שלו כוללות מע"מ. ולכן מחזירים לו את מה שהוציא או מה שהתחייב להוציא. אם הוא משלם מע"מ לעורך הדין שלו, הוא זכאי שיחזירו לו את מה שהוציא. זו הסיבה שהוסיפו מע"מ להוצאות. למרות שעל פי תקנות סדר הדין האזרחי, הסכום שנפסק כשכר טרחת עו"ד לצד שזכה, כולל מע"מ ואין להוסיף אותו בנפרד. אבל יש שופטים שמוסיפים בכל זאת.