דו"ח תנועה על עצור

  • קבלת דוח על אי עצירה בתמרור עצור - ללא נוכחות שוטר
    יהודית | 10/03/2021 14:12

    שלום,

    קבלתי אתמול בדואר דו"ח תנועה מתאריך 20/11/20 על כך שלא עצרתי בתמרור עצור. בתאריך ובשעה של קבלת הדו"ח, לא עצר אותי פיזית שוטר במקום והתריע בי על כך שלא עצרתי בתמרור עצור. בנוסף, אין מצלמות תנועה במקום (שהוא רחוב בעיר). שאלתי היא - אם קבלתי דו"ח תנועה משוטר על אי עצירה בתמרור עצור, השוטר זה לא אמור לעצור אותי פיזית ברגע קרות עבירה מסוג זה ולהרתיע אותי על כך שלא עצרתי בעצור ?  האם זה חוקי לשלוח לי דו"ח על אי עצירה בעצור בדיעבד בדואר הביתה ולא לתת לי אותו בזמן קרות העבירה ? אם דוח זה הוא חוקי ? יכול להיות שהשוטר התחבא ולא ראה בבירור שעצרתי בעצור ? אם אבקש להמיר את הדו"ח באזהרה או אשלם את הדו"ח, זה כאילו אני מודה בביצוע עבירה שאני לא יודעת שאכן בצעתי אותה..אני לא זוכרת כלל את המקרה הזה באותו היום - מה ניתן לעשות בנושא ?

    תודה רבה

    • דו"ח תנועה על עצור
      יעקבי | 12/03/2021 07:51

      שלום יהודית,

      הטענה 'אני לא זוכרת אם ביצעתי את העבירה' לא מחזיקה מים.

      שאלות: האם הצומת מוכר לך? האם את נוהגת לנסוע שם?

      ייתכן שצולמת ע"י 'שומר דרך'.

      יתכן ששוטר ראה העבירה ולא היה לו פנקס דו"חות באותו מעמד לכן תיעד ונרשם דו"ח שמוען אלייך על פי פרטי הרכב.

      יתכן גם שלא את נהגת ברכב באותו זמן ומקום.

      מה עושים?

      א. נסי להיזכר (אם בכלל ניתן) מי נהג ברכב (אולי היה אירוע מיוחד).

      ב. בדקי אם קיימת מצלמת רחוב של 'מוקד רואה'.

      ג. לרשותך 90 יום לבקש להישפט. בדיון בבית המשפט תינתן לך הזדמנות לחקור את השוטר/שומר דרך. אם תשכנעי בצדקתך אפשר שתזוכי.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.