התנגדות להיתר

  • בדיקת מועד הגשת התנגדות להיתר
    פולי ריף | 04/03/2021 14:55

    שלום, לפני כמה חודשים היזם הגיש בקשה להיתר (מקוונת עם הקלות). רציתי לדעת באיזה שלב אני יכול להגיש התנגדות והאם ההתנגדות יכולה לכלול נושאים קנייניים או רק תכנוניים? סטטוס הבקשה להיתר "פרסום הקלה".

    • התנגדות להיתר
      עו"ד אילן הלוי | 14/03/2021 17:25

      פולי שלום

      מאחר והיזם ביקש הקלות הוא צריך להדביק מודעות ולידע את מי שלא חתם על ההסכם וכן את מי שגר בצמידות לבנין המדובר. אם עדין אין פרסום אז כנראה עדין לא הגיע המועד. אבל אני מייעץ לעקוב אחר כך וכן לבדוק בתיק הבנין באתר ההנדסה של הוועדה בה מדובר.

      הוועדה דנה רק בהתנגדות ממניעים תכנוניים ולא קנייניים. את יכולה להגיש מה שאת רוצה אבל הם ידונו רק בנימוקי התנגדות תכנוניים.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • בקשה להבהרה בנושא - הגשת התנגדות להיתר
        פולי ריף | 14/03/2021 21:47

        תודה עו"ד אילן הלוי על המענה, אך אינני בטוח שירדתי לסוף דעתך. איך אוכל לדעת מהו המועד להגשת התנגדות להיתר? והאם יש גוף כלשהו / שלב כלשהו שבו אוכל להעלות את טענותיי בנושאים קנייניים? נראה כי בפרויקט תמ"א בודקים רק את הפאן התכנוני וכלל לא מתייחסים לפאן הקנייני, כגון מיהו היזם, האם התהליך נעשה בצורה הוגנת, שווה ושקופה מול הדיירים וכו'.

        • התנגדות להיתר
          עו"ד אילן הלוי | 17/03/2021 10:22

          פולי שלום

          לפי מה שכתבת היזם הגיש בקשה לקבלת היתר בניה הכוללת הקלות. מאחר והוא ביקש הקלות מהקבוע בתוכניות אזי על פי חוק יש חובת פרסום לקבלת התנגדויות. הפרסום צריך להיות גם במודעות נייר בבנין ובסביבתו וגם במכתב שאמור להגיע אליך כבעלת דירה שלא חתמה על ההסכם. אם אלו לא נעשו אז המשמעות היא שטרם אישרו לו את הפרסום. לכן מרוץ הזמן להתנגדויות עדין לא התחיל.

          לגבי תוכן ההתנגדויות - העיריה שומעת רק התנגדויות מטעמים תכנוניים ולא קנייניים. למשל טענה כמו התמורה שהיזם נותן לי מקפחת אותי היא לא טענה שהם יקשיבו לה. הם ישמעו רק טענות תכנוניות לגבי הבקשה.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

          • התנגדות בנושאי קניין
            פולי ריף | 17/03/2021 11:50

            שלום עו"ד אילן הלוי, אם אני מבין נכון בשום שלב אני לא יכול להגיש התנגדות שמתייחסת לנושאים שאינם קשורים בתכנון? אין שום גורם שאני יכול להפנות אליו את טענותיי והם יבדקו? הבניין בו אני מתגורר נמצא כבר כמה שנים בתהליך מול היזם, שלדבריו כולם חתמו על ההסכם חוץ ממני. בכל השנים הללו הוא מסרב להציג לי ביטחונות וערבויות ולא עונה למכתבים שעורך הדין שלי שלח לו. בנוסף עורך הדין שמייצג את הדיירים מתחמק ממני, לא עונה לשיחות ולא חוזר אלי. אני אובד עצות, אין לי מושג מה קורה ואני חושש שמבטלים את זכויותיי כבעל דירה בבניין. האם זו התנהלות תקינה? ואם לא, מה אני יכול לעשות בנידון?

            • התנגדות בנושאי קנין
              עו"ד אילן הלוי | 22/03/2021 11:49

              פולי שלום

              מאחר ולא חתמת על ההסכם אז בשלב מסוים תוגש נגדך תביעה לאכיפת ההסכם עליך. תביעה שתתברר אצל המפקחת על רישום מקרקעין. לכתב התביעה יצורף ההסכם ותוכל לבדוק האם ניתנו בו הבטחונות הנאותים. בפורום זה גם תוכל להעלות טענות קנייניות כנגד הפרויקט.

              בברכה,

              אילן הלוי, עו"ד
              מנהל פורום תמ"א 38

              שד' שאול המלך 8, ת"א
              נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

              • בירור לגבי נושא התביעה
                פולי ריף | 22/03/2021 14:36

                שלום עו״ד אילן,

                ראשית אני רוצה שוב להודות לך על הזמן שאתה מקדיש והמענה המפורט והמקצועי שאתה נותן. בנוסף יש לי מספר שאלות, מקווה שתוכל לענות.
                מה משמעות הדבר שתוגש נגדי תביעה? האם מטרת התביעה היא לחייב אותי, במידת הצורך, לחתום על ההסכם? או שמא זו יכולה להיות גם תביעה כספית? במידה וזו יכולה להיות גם תביעה כספית, מה יכול להיות סדר הגודל של סכום התביעה? איך אני יכול להיערך נכונה לתביעה שכזו? למשל חוץ מלשמור הודעות וכו׳. האם עלי לחכות לתביעה שתבוא או שעדיף, אם אפשר, שאני אתבע קודם? בסופו של דבר ישנן סיבות שבגינן אני מתנגד ואף אחת מהן לא כוללת דרישה/בקשה חריגה שמאפיינת את הדייר הסרבן הקלאסי, אני רק מנסה לשמור על עצמי ועל הרכוש שלי ולא ליפול לידיים של המאכר הזה, שד״א זה הולך להיות הפרויקט הראשון שלו והוא כלל אינו מגיע מהתחום, בנתיים אני חווה מידור מוחלט בכל הקשור לפרויקט, הוצאתי סכום כסף לא מבוטל על ייעוץ משפטי ועוהד של היזם מתעלם מהמכתבים, כשאני מנסה להתעדכן דרך השכנים כולם אומרים שהם לא יודעים מה קורה, כשאני מנסה לפנות לעוהד שמייצג את הדיירים הוא לא עונה או טוען שיחזור אלי כשיתפנה וזה לא קורה. אני לא מעודכן בדבר, מלבד מה שניתן לראות באינטרנט, אני לא יודע אם התקיימו שינויים מבחינה חוזית להסכם שהוגש לי לפני מספר שנים או אפילו אם מתקיימות אסיפות דיירים ללא ידיעתי. כל שאני יודע הוא שהיזם הגיש רק לא מזמן בקשה להיתר.