באחריות השוכר להודיע על עזיבת הנכס

  • שכירות ותשלומים
    מישהי | 01/03/2021 22:54

    שלום רב, לאמא שלי היה עסק כ 8 שנים במבנה קבוע תחת אותו בעל נכס. החוזה נעשה עם תאריך התחלה וללא תאריך סיום ולא בוצע חידוש רשמי. בוצעו מראש תשלומים של שכירות לבעל הנכס כל 4 למשך 4 חודשים אשר עליהם יש תיעוד בכתב. בחוזה עצמו לא הוזכר עניין תשלום הארנונה ומים עקב חוב קודם של בעל הנכס. בעל הנכס טען שיסדר חוב זה במהרה מול העירייה ואז יסגור רשמית מולה את עניין התשלומים. דבר זה לא נעשה ולאחר כשנתיים נותקו המים במקום והורד שעון המים. החל מה 1 ליולי בשנה זו אמא שלי הפסיקה לשכור את המקום, נעשה צילום של מונה החשמל ובעל הנכס היה אמור להעביר בחזרה על שמו את התשלומים העתידיים. אמר שיעשה אך לא עשה. כעת הוא טוען שאמא שלי חייבת לשלם את חובות הארנונה והמים שלו ועד שזה לא ייעשה הוא לא יעביר את חשבון החשמל בחזרה על שמו. בחברת החשמל מתנערים וטוענים שרק הוא בעצמו יכול להעביר את התשלומים על שמו. ואמרו לנו לפנות לביהמ"ש. מציינת שנכון לרגע זה המקום נותר סגור אך חשבונות החשמל ממשיכים להגיע על שמה של אימי. שאלתי היא, האם אימי חייבת ייצוג של עו"ד על מנת לסדר עניין זה ואם כן אז עו"ד עם איזו התמחות. במידה ולא, כיצד עליה לנהוג הלאה. ושאלה נוספת, האם דרישתו של בעל הנכס מוצדקת בעניין תשלומי הארנונה והמים.  תודה מראש על המענה.

    • באחריות השוכר להודיע על עזיבת הנכס
      צבי שמיר, עו"ד | 06/03/2021 20:52

      עליכם לנסות להודיע מתאריך העזיבה ואם לא מצליחים אז לפחות באופן מיידי ולאחר מכן לתבוע את בעל הנכס
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com