ובנוסף

  • שאלה לגבי התנהלות של הנהלת חברה
    דורון | 01/03/2021 17:44

    שלום,

    האם עובד שפוטר אחרי כ-3 חודשים ממקום עבודה, זכאי לזכויות פיטורין? כאשר יש חוזה העסקה של 3 חודשים ולאחר מכן דיון על החוזה (חוזה עבודה של ניסיון של 3 חודשים)

    באם חוזה העבודה הוא חוזה של התנסות של 3 חודשים, ואחרי זמן זה האם אפשר לטעון להרעת תנאים? כלומר, שינוי תפקיד ושכר באופן כזה שהוא פחות באופן משמעותי מהתפקיד שהוצע מלכתחילה? האם זו דרך של החברה לנסות לגרום לעובד להתפטר?

    מה גם שנדמה שעוד לפני הפיטורין כבר גויס עובד חדש לאותו תפקיד, כנראה בשכר נמוך יותר.

    הליך השימוע נקבע מהיום למחר (בפועל בגלל אילוצים נערך מספר ימים לאחר מכן), במכתב הזימון לשימוע לא ניתנו סיבות מדויקות לסיבה לשימוע ובשימוע עצמו הושמעו טענות אחרות מהסיבות הכלליות שניתנו במכתב השימוע.

    • ובנוסף
      דורון | 01/03/2021 19:38

      האם מותר להנהלה לדרוש שלא ידברו רוסית במקום העבודה?

      והאם הערה פוגענית לגבי כך שלא ידעתי אותם שאני קיבוצניק והמשכורת שלי הולכת לקיבוץ (לא מופרט) והייתי צריך לעשות זאת לפני כן.. זה תקין?

      • התנהלות ההנהלה
        עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 03/03/2021 09:07

        בוקר אור

        אנסה להשיב על שאלותיך לפי הסדר:

        1. עובד שעובד רק שלושה חודשים אינו זכאי לפ"פ.  אלא להודעה מוקדמת בלבד.

        2. אין כל מניעה שהשימוע יהיה מהיום למחר אם זה מקובל על העובד. במידה העובד מבקש לדחות אתה השימוע המעסיק בדר"כ ייעתר לכך ללא כל מניעה.

        3. אני לא סבורה שהיית צריך להודיע למעסיק-  כי השכר שלך עובד לקיבוץ או לכל גורם אחר - אין לכך השלכות מבחינתך. אולי מחינת המעסיק - מבחינת מיסוי ? זה עליך יהיה לברר מול המעסיק.

        4. מעסיק אינו רשאי לאסור על  העובדים לדבר רוסית. אלא באם הדבר מהווה פגיעה בלקוחות או באחד בעובדים מבחינת אותה סיטואציה. כוונתי לסיטואציה מאוד ספציפית וממקום מכבד.

        בברכה,

        עדי אורן פריאנטי, עו"ד
        מנהלת פורום דיני עבודה

        שדרות ירושלים 18, אשדוד.
        טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com