דמי מחלה לאחר תאונת דרכים

  • דמי מחלה לאחר תאונת דרכים
    עינב | 27/02/2021 15:33

    הייתי מעורב בתאונת דרכים בנסיבות פרטיות שלא קשורות לעבודה. הייתי שבועיים לאחר מכן בחופשת מחלה לפני שחזרתי לעבודה. אני בקשתי לפדות את ימי המחלה שצברתי בגין התקופה הזאת אבל המעסיק אמר לי שהוא לא חייב לשלם דמי מחלה בגין תאונת דרכים, ושאני יכול לתבוע את חברת הביטוח על הפסד השכר שנגרם לי.

    יכול להיות שאני אתבע את חברת הביטוח, יכול להיות שלא, אבל את הכסף אני צריך כבר עכשיו ואין לי זמן להמתין עד שחברת הביטוח תואיל בטובה לברר את התביעה שלי, ולא היה ברור לי על מה המנהל שלי מתבסס כשהוא אומר שהוא לא חייב לשלם לי דמי מחלה בגין התאונה.

    האם המנהל מנסה למכור לי סיפורי סבתא?

    • דמי מחלה לאחר תאונת דרכים
      עו"ד לילך אקרמן | 27/02/2021 19:51

      שלום רב

      אכן על פניו המעסיק לא מחויב בתשלום דמי מחלה בגין תקופה זו שכן עליך לתבוע אותם מחברת הביטוח בגין התאונה.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il

      • שאלת המשך
        עינב | 27/02/2021 20:28

        אני מתנצל שאני שואל עוד שאלה באותו עניין – אבל הדבר נראה לי די מוזר. אני עלול הרי להפסיד את התביעה שלי מול הביטוח (אין לי עדים לתאונה, והיא ארעה בחניון של הבית), ואז אני אצא קרח מכאן ומכאן. מכיוון שהתאונה לא הותירה לי נזק משמעותי מלבד אותם שבועיים שבהם הייתי מושבת, אני לא משוכנע שאני בכלל אהיה מעוניין להיכנס להרפתקה הזאת מול חברת הביטוח.

        השאלה שלי היא אם יש הוראה בחוק שקובעת שאין לי זכות לקבל דמי מחלה, והאם את יכולה להפנות אותי אליה.