פרטים שלא נקבעו בהסכם שכירות דירה

  • דירה שכורה ומחסן שלה
    PASARELA | 23/02/2021 18:58

    שלום, אני גר בדירה שכורה מזה כמה שנים ולדירה יש מחסן בקומת מחסנים. יש לי כמה פריטים מאוחסנים בה והיא ברובה ריקה. לאחרונה התקרשה אליי בעלת הדירה וציינה וביתה ( חיילת משוחררת ) מעוניינת לאחסן שם פריטים רבים, כמעט תכולה שלמה של דירה. לציין שלפני כשנה אפסנה שם מקרר לאחר שביקשה את רשותי.

    האם מקובל ?היא צריכה את רשותי? הרי זה כמו לשים ציוד שלה בחדר של הדירה.....

    כדי לציין שבחוזה שכירות אין כלל אזכור למחסן.

    תודה מראש

    • פרטים שלא נקבעו בהסכם שכירות דירה
      עו"ד נתיב רגב | 23/02/2021 19:40

      שלום רב,

      מהאמור מדבריך קשה לקבוע באופן מוחלט אם בעת כריתת חוזה השכירות כוונתכם הייתה לכלול גם את השימוש והחזקה במחסן.

      לכן אי אזכור המחסן בחוזה עשוי לעורר שאלה פרשנית.

      החוק קובע, כי פרטים של חוזה שכירות שלא נקבעו בהסכם בין הצדדים יהיו לפי הנוהג שהצדדים להסכם ראו אותו כמקובל עליהם בעסקאות קודמות שביניהם, ובאין נוהג כזה – לפי הנוהג שצדדים סבירים רואים אותו כחל בעסקאות מאותו סוג.

      על פי המתואר בדבריך, נדמה כי אכן קיים נוהג מסוים בינך ובין בעלת הדירה, שהרי לפני כשנה היא פנתה אליך בבקשת רשות להשתמש במחסן.

      לפיכך ניתן להניח כי מתן הרשות כאמור נתון לשיקול דעתך.

      בהצלחה,

      בברכה,

      נתיב רגב, עו"ד
      לכיש 1, תל אביב

      טלפון: 054-5850018 , מייל: nativregev@hotmail.com

      • תשלום מיסים על המחסן
        PASARELA | 24/02/2021 12:56

        היות ואני משלם מיסי עירייה על הנכס כולל המחסן, זה לא אומר שהמחסן ב"חזקתי"? יש לי גם מפתח ( למרות שאני מניח שגם לבעלת הדירה יש...)

        תודה

        • זכות השוכר לשימוש בלעדי במושכר
          עו"ד נתיב רגב | 24/02/2021 17:18

          שלום שוב,

          עובדה זו אכן מחזקת את הפרשנות ששכירות הדירה כוללת גם את המחסן.

          כאמור בהודעתי הקודמת, מתן רשות לבעלת הדירה להשתמש במחסן נתון לשיקול דעתך.

          בהצלחה,

          בברכה,

          נתיב רגב, עו"ד
          לכיש 1, תל אביב

          טלפון: 054-5850018 , מייל: nativregev@hotmail.com