תמורה מופחתת במסגרת תמא הריסה

  • תמ"א 38-2
    חנה | 23/02/2021 00:52

    בבניין שיש לי בו דירה קרקע מתכוננים לבצע תמא 38-2 הוברר לי כי הקבלן מתכנן לתת לי על דירה בטאבו של 50 מ"ר עם מרפסת סגורה של 2.30 על 6.90 ובעיריה רשומה 76 מ"ר דירה של 38 מטר בלבד. וגם בצד הבניין הגובל עם בניין אחר. ולא בצד הפתוח שהיא נמצאת היום.
    עלי לציין כי כל הקומות לפני כארבעים שנה הוסיפו מרפסות וכיום גם יקבלו מרפסות. מעבר לכך למטבח לא יהיה חלון.
    הקבלן מתכוון להוסיף דירות גן מרווחות עם גינה בקומת הקרקע על חשבון שטח דירתי ובכוון שכיום נמצאת דירתי.
    למי עלי לפנות.
    בתודה מראש

    • תמורה מופחתת במסגרת תמא הריסה
      עו"ד הדר פינק טבת | 23/02/2021 16:17

      חנה, שלום רב

      על פניו, המצב המתואר על ידך הינו קיצוני ובלתי סביר.

      הפחתת התמורות מהשטח הקיים אינה מקובלת בכל מתווה שהוא,  אלא אם מדובר בבניה בלתי חוקית, חלילה.

      בהנחה שהשטחים המהווים את דירתך הינם על פי היתר בניה כדין, ולכאורה הדברים נכונים לפי הרישום בטאבו, הרי שזהו הבסיס לתחשיב התמורות שעליך לקבל, בהתאם לתוספת התמורות שמקבלים שאר בעלי הזכויות בבניין.

      מה שאינו מובן לי בכל הסיפור שלך הוא היכן נמצא עורך הדין של בעלי הדירות, אשר אמור לדאוג לאינטרסים שלך? איך בכלל הגעתם למצב בו לכאורה אין כלל התאמה בין הזכויות הקיימות לבין זכויות התמורה?

      הייתי מציעה להתחיל בבחינת הייצוג המשפטי, ואם מי שאמור לדאוג לבעלי הזכויות בבניין אינו דואג לאינטרסים של בעלי הדירות, ושלך בפרט, אזי לדאוג לייצוג משפטי שידאג לאינטרסים שלך.

      בנוסף, נראה ששטח הדירה המוצע של 38 מ"ר בכלל מצוי מתחת לתקן, ולא ברור לי אם בכלל ניתן ליצור דירה כזו בימים אלו, כיוון שזה מתחת לתקן המינימלי לשטח דירת מגורים.

      בקיצור - משהו "מריח פה לא טוב".

      את חייבת ייצוג משפטי מקצועי שיבחן את הדברים לאשורם, ויבדוק את התאמת התמורות להן את זכאית.

      בין לבין אציין, כי אם יש הבדל כה מהותי לעניין הזכויות, שווה לבדוק מה עוד לא הולך בדרך המלך במסגרת ההסכמות שגובשו - ככל שגובשו כאלה באופן מחייב.

      נדלקים לי פה הרבה תמרורי אזהרה. בדקי היטב את זכויותיך.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      ביאליק 3, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com