נוכחות בעלי דין בישיבה מקדמית

  • ישיבה מקדמית
    אביב | 15/02/2021 10:48

    הי חברים אשמח והכוונה קטנה.

    1.לישיבה מקדמית בסדר דין מהיר חובה על בעלי הדין עצמם להתייצב? והאם זה משנה שבעלי הדין הינם תאגידים?

    2. לישיבה המקדמית יש להתכונן בצורה כלשהיא? יש להגיש מסמך כלשהו שכן לא נתנה כל הוראה מבית המשפט למעט קביעת מועד הישיבה המקדמית.

    • נוכחות בעלי דין בישיבה מקדמית
      עו"ד נתיב רגב | 15/02/2021 18:53

      שלום אביב,

      האם ההליך מתנהל על פי התקנות החדשות או הישנות?

      ככל שההליך מתנהל על פי תקנות הישנות, ישנה חובת התייצבות של בעלי דין בשלב הישיבה המקדמית, אלא אם בית המשפט קבע אחרת.

      כמו כן, ישיבה מקדמית, בדומה לקדם משפט, הינה הליך מקדמי לשם בירור נושא המשפט ודרכי הדיון בו, במטרה לייעל את הדיון, ולברר אם יש מקום לפשרה בין בעלי הדין.

      אם ההליך מתנהל על פי התקנות החדשות, וקבוע לך "דיוני מקדמי", אזי ראה תקנות 34-36 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018.

      בהצלחה,

      בברכה,

      נתיב רגב, עו"ד
      לכיש 1, תל אביב

      טלפון: 054-5850018 , מייל: nativregev@hotmail.com