מה ניתן לעשות במקרה של הטעייה צרכנית?

  • סכסוך אודות עלות מחסנית ואורך תוקפה
    אור | 14/02/2021 22:40

    שלום רב,

    1.בתאריך 8 בנובמבר2016

    רכשתי מכשיר המסייע לצמיחה מחודשת של השער ולהפסקת נשירה(להלן:המכשיר).

    2.השימוש במכשיר נמשך ללא צורך בהחלפתה מחסנית למשך שנה שלמה.

    3בהסכם ביני לבין החברה ברכישת המכשיר ב8לנובמבר 2016 הוסכם עלמחיר של390 ₪

     לרכישת המחסנית.

    4.ברכישה הבאה של המחסנית אותה רכשתי ב-300ש"ח להפתעתי תוקפה פג כעבור חצי שנה.

    5.לאחר מו"מ עם החברה בו דרשתי לקנות מחסנית חדשה למשך שנה במחיר

       390ש"ח כאמור בהסכם החברה התנגדה לכך בתוקף ואמרה שהמחסנית מספיקה למשך חצי

       שנה בלבד.

    6.לאחר שחקרתי עם הנציג שמכר לי את המחסנית מה בעצם קרה שהמחסנית

    הספיקה לי למשך שנה ולא חצי שנה הוא אמר לי שהנציג שנפגש איתי אחרי

    חצי שנה כדי לבדוק מה היה מספר שערותי לאחר השימוש כנראה צרב את

    המחסנית והתחל אותה מחדש.

    7.משיחה שהייתה לי עם אותו נציגׁׁ(עליו דובר עם הנציג שהוזכר בסעיף6 לעיל)

    הוא טוען שהוא לא זוכר מה היה רק הניח הנחות כאשר הנחתה עבודה שלו

    כדי לתרץ את מה שקרה היא שהמחסנית הייתה תקולה ולכן הוא החליף אותה

    8. לא יכול להיות שהוא החליף לי את המחסנית כי זכור לי היטב שהוא

    אמר לי לנקות את המחסנית עם קיסם ומחסנית חדשה לא זקוקה לניקוי.

    9.לאחר דין ו דברים שהיו לי עם נציג החברה שמכר ליאת המכשיר הוא הנפיק לי

    את המחסנית בעלות 250ש"ח,אך כיום הוא כבר לא עובד בחברה.

    10.חזרתילנציג המוזכר בסעיף 7 לעיל ודרשתי ממנו את המחסנית

    בעלות250ש"ח כמו ששילמתי עלהאחרונה הואאמר שלא כל פעם הוא יכול

    לעשות לי הנחה.

    11.הואיל ומצב שערי החמיר ותביעת החברה לא נראה לי כל כך מומלץ רכשתי את המחסנית

        האחרונה בעלות המוסכמת בהסכם ביני לבין החברה ב- 390ש"ח תוך שימוש מופחת ב-50%

        לעומת פעמים קודמות..

    12.ב-19 באוקטבר 2020 בשיחתי עם שירות הלקוחות ביקשתי לרכוש את המחסנית באותה עלות

         כמוסכם בהסכם(390ש"ח) ולהפתעתי אמרה לי נציגת השירות שבשיחה קודמת איתם נאמר לי

         שזאת הפעם האחרונה שאני אקבל את המחסנית במחיר הזה ושאני הסכמתי . השיחה מוקלטת

      ולכן המחיר היחידי שהם מוכנים למכור אותה הוא ב590 ₪.

     שאלותי

    1.מה סיכויי להצליח בתביעת החברה שמהותה אכיפת ההסכם עמה להקנות לי את המחסנית

      במחיר הנקוב בהסכם למשך שנה ולא חצי שנה?

    2.אם החברה תטען לחוסר תום לב בתביעת המחסנית במחיר הזה למשך שנה שלמה בגלל

      שבפעם האחרונה ידעתי שהיא מוכרת לי מחסנית למשך חצי שנה ולמרות זאת קניתי תעמוד לי הטענה: שכדי להימנע מסכסוך הייתי מוכן להתפשר עם החברה על תקופה של חצי שנה אך מאחר והיא מתעלמת מפניותיי הן מההודעות שאני משאיר לה והן מהפקסים שאני שולח לה ולמעשה בהתנהגותה מראה שהיא לא מעוניינת ליתן לי שירות בכלל ולמעשה קוראת עלי תיגר החלטתי לחזור בי מהפשרה וכעת אני תובע את המחסנית הן במחיר המוסכם והן למשך התקופה בה השתמשתי בשנה הראשונה היא שנה שלמה?

    • מה ניתן לעשות במקרה של הטעייה צרכנית?
      עו"ד נתיב רגב | 15/02/2021 18:14

      אור שלום,

      ראשית, מיותר לציין שהסכמותיך עם נציגי החברה, הגם שאינם נמנים עוד עם עובדיה, מחייבים את החברה לכל דבר ועניין.

      כמו כן, מהאמור מדבריך לא ברור אם ביצוע העסקה הראשונה כלל גם התחייבות לרכישת המחסניות במחיר קבוע. ככל שלא, ייתכן ולחברה שמורה הזכות לעדכן ולשנות מחירים מפעם לפעם על פי שיקול דעתה.

      יחד עם זאת ועל פי המתואר מדבריך, נדמה כי לא היית מודע לתוקף המומלץ לשימוש במחסנית ונציגי החברה גילו לך זאת רק בדיעבד.

      לכאורה היה בדבר כדי הטעיה צרכנית שעשויה לאפשר לתבוע את ביטול החוזה או אכיפתו.

      בכל הנוגע לרכישותיך החוזרות במחיר מופחת או משתנה, לא ברור אם ההסכמות בעניין נקבעו לרכישה הספציפית או כמחיר מוסכם וקבוע.

      באשר לשאלותיך:

      1. הדבר כמובן תלוי בהוכחת טענותיך. אך מכל מקום, על פי המתואר, אין מניעה לעתור לסעד של אכיפת הסכם.

      2. קשה לדעת, אך גם בעניין זה הדבר יוכרע בהתאם לעוצמת הראיות.

       לרשותך בכל שאלה נוספת.

      בהצלחה,

      בברכה,

      נתיב רגב, עו"ד
      לכיש 1, תל אביב

      טלפון: 054-5850018 , מייל: nativregev@hotmail.com