ניכוי מס במהלך חופשת לידה

  • ניכוי מס בשמירת הריון
    קורל | 14/02/2021 14:09

    שלום,
    בחודש דצמבר 2020 יצאתי לשמירת הריון. בחודש ינואר ביקשתי מהמעסיק להעביר לי תלוש על מנת לראות שההפרשות לקרן פנסיה ממשיכות כרגיל וכך היה, אך הופתעתי לגלות שהמעסיק גם מנכה ממני מס הכנס בדרגה המקסימלית. כששאלתי אותו מדוע הרי הוא לא משלם לי שכר אלא ביטוח לאומי, זה טען שבגלל שהוא מפריש לי לקרן פנסיה ובשנת המס הזאת לא עבדתי אפילו יום אחד הוא מוריד מס הכנסה הכי גבוה שיש ולאחר הלידה בע"ה אבקש החזר מס
    האם זה תקין? מדוע סתם לטרטר אישה לאחר לידה מול מס הכנסה. אציין עוד כי עם דירוג השכר שלי ונקודות הזיכוי שברשותי לא ירד לי מס הכנסה מהתלוש ( עובדת מעל 3 שנים אצל אותו מעסיק).
    אשמח למענה ועזרה בעניין.
    תודה מראש

    • ניכוי מס במהלך חופשת לידה
      עו"ד משה (מוש) גבע | 25/02/2021 20:35

      אני מניח שהמעסיק מנכה מס מכסימלי כי הוא חושש לעשות טעות.

      אני מציע שתדברי על העניין עם מי שמכין את המשכורות.

      לחילופין, תפני לפקיד השומה (אפשר גם דרך האתר) ובקשי לעשות תאום מס.

      בכל מקרה, אם מדובר על שנת 2020 שהסתיימה, הדרך היחידה שעומדת בפניך היא להגיש בקשה להחזר מס כי המעסיק כבר לא יכול להשיב לך כספים משנים שנסגרו. גם את הבקשה להחזר המס ניתן החל מהשנה להגיש מרחוק.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il