חישוב שטח והתייחסות להצמדות בפרויקט התחדשות עירוני

  • התייחסות למרפסת צמודת דירה בפינוי בינוי
    אפרים אפרתי | 10/02/2021 00:37

    שלום.

    ברשותי דירה קרקע שאליה מוצמדת מרפסת מקורה 36מ"ר רשומה בטאבו.

    הבנין עומד לעבור פינוי בינוי.

    שאלתי: האם יש להתייחס למרפסת כחלק מלא החישוב הפיצוי?

    מבקש תשובתכם.

    בתודה

    אפרים

    • חישוב שטח והתייחסות להצמדות בפרויקט התחדשות עירוני
      עו"ד יוחנן דוניץ | 10/02/2021 10:27

      אפרים שלום רב,

      ראשית כל, הרשה לי לאחל לכם בהצלחה בפרויקט. כולי תקווה כי הפרויקט יעבור בצורה חלקה והתוצאה תמצא חן בעיניכם.

      לענייננו,

      חישוב שטחים בפרויקטים של התחדשות עירונית, נעשה לרוב על ידי השוואה לחישוב השטח המחושב לצרכי ארנונה. לכן, אם המרפסת הצמודה מחושבת לעניין ארנונה (מה שאמור לקרות), אז בהחלט יש לקחת אותה בחשבון.

      לעומת זאת, שטחים משותפים הצמודים לדירה וכל שטח אחר אשר אינו נכלל לצרכי ארנונה, לרוב לא יכנסו לחישוב השטח.

      אזכיר כי מדובר בסיטואציה מסחרית, התלויה במו"מ. כלומר, ישנם פרויקטים בהם ב"כ בעלי הנכסים בבניין מצליח לשכנע להוסיף שטחים נוספים לחישוב, וישנם מקרים בהם היזם מתעקש על חישוב שטחים שונה (יש כאלה שיתעקשו על השוואה לנסח הטאבו לדוגמא).

      לסיכום, כלל האצבע הוא השוואה לחישוב השטח לצרכי ארנונה, אך לעיתים ניתן לסטות מכך בתוך המו"מ.

      מקווה כי הצלחתי לסייע ובהצלחה בפרויקט.

      בברכה,

      יוחנן דוניץ, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      התדהר 16, רעננה
      טלפון:09-7995599  ; מייל: Yohanan@ddlaw.net

      • מרפסות תלויות
        יומא | 16/02/2021 23:50

        מה לגבי מרפסות תלויות? האם זה משנה אם הם מקורות או לא?

        תודה