מפקח בניה מטעם הבעלים

  • מפקח בנייה מטעם הדיירים לתמ"א 38
    לא | 06/02/2021 06:02

    שלום רב אשמח לתשובתך
    1.קיים הסכם עם יזם חתום עם הדיירים לביצוע תמ"א 38 שבו הדיירים מוותרים על מפקח מטעם הדיירים (התחיל הבניה)
    2.האם חוק/תקנה מפקח בנייה מטעם הדיירים גובר על ההסכם שחתום על ויתור האם ניתן לדרוש המיזם מפקח על הבנייה מטעמם למרות שחתום הסכם על ויתור
    3.הסיבות העו"ד הביא את היזם לא דאג לאינטרס הדיירים
    4.דיירים לא מבינים בבנין יכול להיות ליקויי בניה במהלך הבנייה סיכון סביבתי/נזקים עתידיים(עלויות לדיירים) עקב בנייה לא תקנית לפי חוקי הבנייה
    5.האם קיים תקדים משפטי בנושא זה שנפסק ליזם לממן מפקח בנייה למרות שנחתם הסכם ללא פיקוח מטעם הדיירים
    אשמח לתשובה
    תודה רבה

    • מפקח בניה מטעם הבעלים
      עו"ד אילן הלוי | 10/02/2021 07:51

      שלום רב

      אין חובה בחוק למנות מפקח מטעם הבעלים במימון היזם. זה ענין להסכם בין הצדדים. אבל כמעט בכל ההסכמים הסדר כזה מעוגן בהסכם.

      לא קראתי את ההסכם אבל אני מניח שאין כאן "ויתור" אלא פשוט אין התייחסות לכך. הבעלים יכולים תמיד למנות מפקח מטעמם על חשבונם.

      יתכן ואם היתה תביעה כנגד דייר "סרבן" והוא היה טוען זאת - המפקחת היתה אולי מחייבת את היזם לממן מפקח. אבל זה לא המצב.

      יש לזכור כי בכל מקרה היזם בונה את הבנין גם עבורו. לכן אם אתם רוצים לממן מפקח מטעמכם דוקא הייתי מתמקד בעיקר בשלב הגמר והמסירה ולא בשלד.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com