האם נדרש לפתוח תיקים ברשויות המס בשל הכנסות מתיווך

  • דיווח על הכנסה בעיסקת דרופשיפינג
    גיא | 04/02/2021 13:26

    שלום רב,

    בכוונתי לנסות לפתוח עסק דרופשיפינג, כאשר אינני מחזיק במוצרים אצלי, אלא מתבצעת עיסקת תיווך בין מוכר בחו"ל לבין לקוח בחו"ל בלבד, ללא כניסה או יציאה של סחורות לארץ.
    האם בגין הכנסה מעמלות המכירה אני מחויב לפתוח תיק במס הכנסה או מע"מ, או שמא הכנסות אלה פטורות מדיווח?

    תודה מראש על התשובה,
    גיא

    • האם נדרש לפתוח תיקים ברשויות המס בשל הכנסות מתיווך
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 07/02/2021 10:19

      שלום רב,

      למעשה הכנסותיך הן מתיווך. אתה בהחלט נדרש לפתוח תיק ברשויות המס ולדווח על הכנסותיך בהתאם.

      מוצע שתפנה ליועץ מס או רו"ח שיוכלו להדריך אותך לגבי אופן פתיחת התיקים הנכון לפעילותך: עוסק מטרשה, פטור, חברה וכיו"ב.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      מרכז עזריאלי (המגדל המרובע), קומה 26, תל אביב.
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il