האם דייר בבניין משותף חייב להסכים להשתתף בהוצאה עבור שיפוץ הבניין?

  • שיפוצים בבית משותף
    דולב | 30/01/2021 21:43

    ועד הבית משלמים אצלנו סכום עצום.
    (פי 5 מבניינים דומים בכמות דיירים ובסגנון בניין)

    השכנים אומרים שזה לשיפוצים בבניין (שאינם החזקת הבית המשותף)

    השאלה שלי אם ניתן לחייב ברוב דיירים לשלם את חלק התשלום ל ועד הבית בעבור השיפוצים או ניתן לחייב רק את מי שמסכים?

    מה סעיף החוק/ תקנה הקובע לעניין הנ"ל?

    • האם דייר בבניין משותף חייב להסכים להשתתף בהוצאה עבור שיפוץ הבניין?
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 01/02/2021 12:14

      שלום דולב,

      סעיף 58 לחוק המקרקעין קבע מהן ההוצאות שבעלי הדירות חייבים להשתתף בהן. לכל הוצאה אחרת יש לקבל הסכמה מפורשת:

      " בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר. לענין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות."

      לגבי האפשרות לשנות את התקנון כך שהתשלומים יותרו על פי נקבע בסעיף 62:

      "...אין לקבוע או לשנות בתקנון זכויות של בעלי דירות או להטיל עליהם חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק זה אלא בהסכמתם..."

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • לפני קנייה
        חנן | 18/03/2021 10:36

        שאלה באותו נושא,
        במקרה בו קניתי דירה בבניין ישן וחודש אחרי הקנייה (לדוגמא) באסיפת דיירים הוחלט כי הבניין זקוק לשיפוץ, האם עליי להשתתף בהוצאות?