קבלתי כפל קנס הסיבה מעני אינו ידוע מה עושים ?

  • אי קבלת דוח בזמן בדואר
    יעל | 14/01/2021 09:15

    אתמול קיבלתי מכתב מההוצאה לפועל על חוב בסך 750ש"ח. הדוח המקורי ע"ס 500 לא הגיע אלי. לאחר שפניתי למשטרה נשלח אלי הדו"ח המקורי וספח אישור המסירה עליו רשם הדוור "מען לא ידוע" והחזיר לשולח. במעקב משלוחים נרשם "הנמען אינו ידוע במען ומוחזר לשולח" בפועל אני מתגוררת בכתובת זו 24 שנים, שמי מופיע ע"ג תיבת הדואר. נעניתי בכתב ע"י המשטרה כי זו מסירה חוקית. האומנם?

    ד"א ביום קרות המקרה (טען שלא עצרתי במעבר חצייה), שצולמתי על ידו, דוח מקורי לא נמסר לי ע"י השוטר אלא הוא טען שיישלח לי בדואר . לצערי חלפו 90 יום ואני לא יכולה לבקש להשפט. אני מבקשת לראות את הסרט ונאמר לי שרק בהליך משפטי אוכל לבקש זאת בהסכמת שופט.

    האומנם?

    • קבלתי כפל קנס הסיבה מעני אינו ידוע מה עושים ?
      עו"ד דורון ויגלר | 15/01/2021 16:41

      שלום לשואלת
      1- המשטרה טועה ומטעה big time
      2- באופן חד משמעי אומר לך שהסיבה לחזרת דבר הדואר במקרה של ״אינו ידוע במען״ אינו מקים את חזקת המסירה רק חזרת דבר דואר מהסיבה ״לא נדרש״ מקימה את החזקה.
      3- עצתי עוד טלפון למפנ״א
      4- אם יסרבו לשלוח קנס מקורי תוכלי להגיש בקשה להארכת מועד להישפט בבית המשפט והשופט יאשר לך להישפט על הקנס המקורי.

      בברכה,

      עו"ד דורון ויגלר
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
      טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com

      • מודה לך מאוד!!!
        יעל | 15/01/2021 17:11

        שלום,
        מכירה ההליך מתוקף עבודתי והופתעתי כשנאמר לי שזו נחשבת מסירה ואני זו שצריכה לפנות לרשות הדואר ולהציג הוכחות שזו אחריות הדוור ולא אחריותי.
        מעבר לכך, כשעצר אותי השוטר מסר כי יש סרט שמוכיח העבירה. כשביקשתי לראות הסרט במקום, סרב להראות לי ואמר שיישב אלי. האם המשטרה מחויבת להציגו לי טרם המשפט על מנת שתהיה לי הזכות להחליט האם ברצוני להשפט?
        מודה לך מאוד, יעל

        • מתי קמה זכות העיון בחומר חקירה(בראיות) בדוח תנועה?
          עו"ד דורון ויגלר | 15/01/2021 17:27

          יעל שלום,
          1- בעת מדובר בדוח ברירת משפט ולא בכתב אישום
          2- ברגע שאת מבקשת להישפט הדוח הופך לכתב אישום ותובע חותם עליו
          3- ברגע שהדוח הופך לכזה קמה לך הזכות לעיין בחומר הראיות (סרטון מועתק אך ורק במשרדי התביעה)

          בברכה,

          עו"ד דורון ויגלר
          מנהל פורום דיני תעבורה

          כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
          טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com