נזקים במהלך ביצוע עבודות תמ"א

  • זכויות דיירים
    רעיה | 27/12/2020 08:07

    שלום, אבא שלי בן 73 אלמן גר לבד בבניין עם תמ"א 38.הוא גר בקומה רביעית ומעליו בנו שני קומות. מזה כ4 חודשים יש נזילות מתמדת בתוך דירה שלו מלמלה. כשהם מתגברים בזמן הגשם. הוא סובל משיטפונות בתוך דירתו, עובש שגדל בדירה. למי לאיזה אירגון ניתן להפנות את התלונה על מנת לדאוג לזכויות של האזרח שגר בבנייין כזה. תודה מראש!

    • נזקים במהלך ביצוע עבודות תמ"א
      עו"ד אריה בדנר | 27/12/2020 16:50

      רעיה שלום,

      ראשית, צר לי מאוד על הסיטואציה אליה נקלע אביך וכולי תקווה כי תוכלו לסייע לו לעבור התקופה בקלות.

      לגופו של עניין, ככל שניתן להבין משאלתך, בבניין בו אביך מתגורר מתבצעות עבודות תמ"א 38/1 וכן ניתן להבין כי תוך כדי ביצוע העבודות קיימת נזילה מהגג בו מתבצעות עבודות הבניה מטעם היזם.

      אם אלו הם פני הדברים, יש לפנות בדרישה מידית ליזם ולחברת הביטוח המבטחת את ביצוע העבודות בפרויקט, תוך יידוע עורך הדין מטעם הדיירים, וככל שהדבר לא יוביל לתיקון המצב כנדרש אזי לא יהיה מנוס מפניה לקבלת ייעוץ משפטי טרם הגשת הליכים משפטיים (להם, כך מקווה אני, לא תזדקקו).

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      כל טוב לאביך, בריאות ושכל דאגותיו יפתרו.

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il