הקמת מחסן

  • הצבת מחסן בשטח "מת" בלובי פתוח של בניין משותף
    אהרון | 23/12/2020 13:46

    שלום,

    מבקש לברר:
    1. האם נדרשים אישורים כלשהם לצורך הצבת מחסן פלסטיק/מתכת בלובי פתוח שמתחת לבניין המשותף?
    2. שטחו של המחסן אינו מגיע ל-6 מ"ר וגובהו של הגג המשופע של המחסן נמוך מ-2.40 מטר.
    3. הצבת המחסן הינה בחלקו ה"מת" בלובי הפתוח שמתחת לבניין המשותף מימין הכניסה לבניין, השטח בו אני מעוניין להציב את המחסן אינו פונה לרחוב אלא גובל בקיר הבניין הסמוך ובצמוד אליו.
    4. במידה והמחסן יוצב שם הוא לא יפריע למעבר דיירי הבניין ולא יוצב מול אחת הדירות בבניין ולא מול חלונות של דירה כלשהי.
    5. בין הכניסה לבניין ולמדרגות העולות לדירות לבין המקום בו מעוניינים להציב את המחסן יישאר שטח פנוי לחלוטין של כ-4 מטירם.
    6. המחסן לא יהיה מחובר לא למים ולא לחשמל
    6. האם לרשות המקומית קיימת זכות משפטית להתערב במקרה כזה ולדרוש קבלת אישורים מתאימים להצבת המחסן שהרי מדובר בשטח פרטי של בניין ולא מחוצה לו.

    • הקמת מחסן
      עו"ד ציפי מרגלית | 04/01/2021 15:11

      אהרון שלום,

      משמעותו של חוק התכנון והבניה, והתקנות שתוקנו מכוחו, היא שלעיריה יש זכות לקבוע מה ניתן לבנות בכל קרקע פרטית בארץ.

      הקמת המחסן צריכה להיות בהתאם לתקנות, לתכנית התקפה ולהנחיות המרחביות של העיר בה אתה גר. מציעה שתפנה למדור המידע בועדה המקומית ותבדוק את האפשרות המוצעת.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il