גילוי מסמכים בתביעה קטנה

  • גילוי מסמך בתביעה קטנה
    שקד | 20/12/2020 12:23

    בספר של חבקין ונמרודי ( פרק שלישי עמודים 239 - 241) רשום שקיימת אופציה מסוימת של גילוי מסמכים בתביעה קטנה. האם בפרקטיקה מצוי שניתן צו לגילוי מסמכים או מסמך ספציפי במסגרת תביעה קטנה?

    • גילוי מסמכים בתביעה קטנה
      ליאור חאיק, עו"ד | 20/12/2020 15:49

      היי שקד,

      אין הליך של גילוי מסמכים בתביעה קטנה

      כמובן שאפשר לנסות להגיש בקשות, אף אחד לא מונע זאת ממך, אבל באופן כללי אין הליך כזה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • שאלתי
        שקד | 20/12/2020 15:52

        שאלתי אם בפרקטיקה מניסיון עשוי להתקבל( כמפורט בהפניה לעיל בהיבט העירוני.) או שהספר מציין רק היבט תיאורטי שבפועל לא עובד כך?

        • גילוי מסמכים בתביעות קטנות
          חיים | 24/12/2020 12:55

          ראה ת"ק 27665-09-14 (בית משפט לתביעות קטנות בטבריה), עופר דמאיו נגד סלקום ישראל בע"מ.

          • החלטה אחת בתביעה קטנה - אין לה מעמד מחייב
            ליאור חאיק, עו"ד | 24/12/2020 17:01

            הכלל הוא שאין גילוי מסמכים בתביעה קטנה.

            גם אם ניתנת החלטה כזו או אחרת בתביעה קטנה המורה אחרת כמובן שאפשר לחייב אותה אבל היא לא מחייבת מותב אחר מאחר והיא לא רק בניגוד לתקנות סדרי דין בתביעות קטנות, אלא אף היא אינה מהווה החלטה מנחה מאחר והיא ניתנה על ידי שופט שישב בכובעו בהליך תביעה קטנה.

            ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

            בברכה,

            ליאור חאיק, עו"ד
            מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

            לוי אשכול 31, רחובות
            טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

            • נכון, ההחלטה לא מחייבת
              חיים | 24/12/2020 17:32

              הנה דברים שנאמרו בהחלטה אחרת: “בדרך כלל לא ניתן להגיש בקשה לגילוי מסמכים במסגרת תביעה קטנה. יחד עם זאת, לביהמ"ש שיקול דעת רחב והוא יכול להתיר גילוי מסמכים אם מצא לנכון לשם הכרעה צודקת ומהירה" (ת"ק 57950-12-17, בית משפט לתביעות קטנות בתל-אביב-יפו, זוהר נגד שירות בתי הסוהר).
              משתי ההחלטות וכן מתקנה 9 לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין) ומסעיף 62(ב) לחוק בתי המשפט נובעת המסקנה, שגילוי מסמכים בבית משפט לתביעות קטנות הוא עניין לשיקול דעת של בית המשפט, בכל מקרה לגופו.