דייר המחזיק 70%

  • דייר אחד שווה 70 אחוז דירות
    רבקה | 17/12/2020 16:55

    כלל הדיירים הגיעו להסכמות בדבר פרוייקט תמ"א38 בבניין. העניין הוא שאחד הדיירים אשר מתנגד לבצע את התוכנית, מחזיק בלפחות 70 אחוז מכלל הבניין. והוא אומר שבגלל שיש לו אחוז יותר גבוה מבחינת שטח הבניין אז אי אפשר להוציא לפועל את התוכנית. האם מצב כזה הגיוני, או אפשרי?

    • דייר המחזיק 70%
      עו"ד אילן הלוי | 24/12/2020 15:39

      רבקה שלום

      בעיקרון צריך רוב של 2/3 מהבעלים המחזיקים 2/3 מהרכוש המשותף (תמא חיזוק) או רוב כנ"ל של 80% (תמא הריסה). בכל מקרה אם בעלים אחד מחזיק ב- 70% מהרכוש המשותף אז חייבים לקבל את הסכמתו לפי החוק הקיים.

      מציע שתבדקו האם ניתן לתקוף את הרישום הזה של 70%. זה מקרה נדיר וראוי לבדוק אם הרישום הנ"ל תקין.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

    • קשיש
      קשיש | 30/12/2020 19:32

      1. לא ממליץ כי?
      2. ואם אבא לא גר במתחםה. אלו זכויות לו?
      3. האם יש משמעות לגילו של אבא במועד בו חתם הדייר הראשון בפרוייקט? או - מה המועד הקובע לעניין גיל האבא?

      • קשיש
        עו"ד אילן הלוי | 05/01/2021 13:48

        לא ממליץ כי זה מחייב להכנס למו"מ על שווי מול היזם וגם להתווכח על ריבית היוון וכו'.

         לפי החוק המועד הקובע לענין הגיל הוא תאריך החתימה הראשונה על ההסכם.

        הזכויות לקשיש ניתנו ללא קשר למגוריו במתחם.

        בברכה,

        אילן הלוי, עו"ד
        מנהל פורום תמ"א 38

        שד' שאול המלך 8, ת"א
        נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com