מכירת דירה שהתקבלה במתנה

  • מס שבח על דירה במתנה
    ארז | 14/12/2020 17:54

    שלום רב
    קניתי דירה לפני הרבה שנים התחתנתי והעברתי לאשתי במתנה חצי מהדירה. האם העו"ד שהעביר את הבעלות לאשתי היה צריך ליידע אותי שכשאמכור את הדירה אצטרך לשלם מס שבח ? והאם ניתן לתקן את הדבר ,הרי לא קיבלתי בתמורה כסף. תודה מראש.

    • מכירת דירה שהתקבלה במתנה
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 23/12/2020 18:33

      שלום רב,

      אתה מציין כי בעבר נתת את חלקך בדירה לאשתך כלומר האשה היא בעלת הדירה כיום במועד המכירה ולכן המיסוי יהיה במישור האשה ולא במישור שלך.

      עם זאת, בדירה שהתקבלה במתנה ממסים את כל השבח שצמח ממועד רכישת הדירה ע"י נותן המתנה ועד למכירתה בפועל.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      מרכז עזריאלי (המגדל המרובע), קומה 26, תל אביב.
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il