בניה על הגג המשותף

  • מקום לדודי שמש על הגג המשותף
    יורי | 08/12/2020 00:17

    בעל קומה עליונה בבית משותף גג רעפים 6 דיירים  בנה גג עם יציאה לגג רעפים וחדר 42 מטר לפי תוכנית הגגות

    בתוכנית שלו לא רשום שהוא ביקש הקלות כלשהן

    לא היו התנגדויות מצד הדיירים. והעירייה אישרה לו את התוכנית.  כעת הוא עומד לבנות לפי ההיתר

    השאלות שלי:

    1. עברתי על התוכנית גגות והיה כתוב שם שמאשרים עד 40 מ"ר. איך אישרו לו 42 מ"ר (והרי לא ביקש הקלות בתוכנית). האם העירייה יכולה לעשות אפליות בין התושבים? למה מגיע לו 42 מטר ואפילו לא פרסם ולא ביקש הקלות?

    2. לפי התוכנית גגות היה עליו להשאיר שטח המיועד לדיירי הבניין המשותף לשים מתקנים דודי שמש וכו' עם גישה לשטח זה. בתוכנית שלו הוא עשה לעצמו שטח כזה אבל בלי לתת גישה לדיריים? האם העירייה לא אחראית לשמור על כך שמבקש ההיתר בונה לפי מה שמותר? במידה ולא התנגדנו והוא כבר קיבל היתר בנייה (עוד לא בנה) האם אפשר להתנגד/לפנות לועדה מחוזית? ואם כן כמה זמן מקבלת ההיתר עוד ניתן לפעול בנושא?

    • בניה על הגג המשותף
      עו"ד ציפי מרגלית | 09/12/2020 16:15

      יורי שלום,

      אתה צודק בשני העניינים שהעלית. אין לי תשובה לגבי השאלה איך קיבל 42 מ"ר ולא 40. הועדה המקומית רשאית לתת היתרים רק לפי התכניות התקפות. יש לבדוק המקור לפער.

      הועדה המקומית אכן אחראית לוודא שהוראות התכנית מתקיימות ושיש אפשרות של גישה לדיירים למקום המיועד לדודי שמש.

      במידה ואכן כבר התקבל היתר אשר נראה בעיניכם שלא תואם את התכנית החלה, באפשרותכם להגיש ערר לועדת הערר המחוזית, וזאת, בהקדם ולא יאוחר מ-30 ימים מהיום שנודע לכם על ההיתר הלא תקין.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

    • שטחים משותפים בגג
      עו"ד ציפי מרגלית | 04/01/2021 14:49

      יורי שלום,

      אין לי ולא יכולה להיות לי תשובה לגופו של ההיתר של השכן שלך מדוע העיריה אישרה 42 מ"ר כשתכנית הגגות מאפשרת אישור בניית 40 מ"ר בלבד. צריך לראות את ההיתר ולבדוק את המקור למטרים הנוספים.

      העיריה היתה צריכה לוודא שהוראות תכנית הגגות מקוימות, כן, שהבניה נעשית בהתאם להיתר.

      במידה ולא התנגדתם כי לא פרסמו הקלות ואתם מזהים שיש סטיה מההיתר ניתן להגיש ערר לועדת הערר המחוזית לתכנון ובניה. את הערר יש להגיש בתוך 30 ימים מהיום שנודע לכם על כך.

      בהצלחה

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il