בניה על גג משותף

  • עניין חשוב נוסף
    עומרי | 07/12/2020 23:07

    בהמשך לשאלתי הקודמת מקודם

    כפי שציינתי אני לא מעוניין לחתום לשכנה לבנות על הגג בבניין משותף כי רבע מהגג שייך לי. בלעדיי יש לה הסכמה שלושת רבעי דיירים שחתמו לה

    היא מוכנה לשלם מעט מאוד ובכל מקרה אני לא מעוניין למכור לה את זכויות הבניה על הגג אלא לשמור אותם לעתיד אם תהיה תוכנית פינוי בינוי או תמ"א או תוכנית חדשה שעומדת לצאת לפי הפרסומים החדשות ותחליף את תמ"א

    האם כדי להיות זכאי לפיצוי אני חייב להגיש התנגדות רשמית לעירייה על הבניה  או שאין קשר אם הגשתי התנגדות או לא לכך שאני זכאי לקבל ממנה פיצוי על הגג?

    ואם אין אפשרות שאשמור על זכויות הבניה אז האם אני חייב לתבוע תוך 7 שנים אצל המפקח על המקרקעין אחרת תהיה התיישנות?

    • בניה על גג משותף
      עו"ד ציפי מרגלית | 09/12/2020 16:10

      עומרי שלום,

      הועדה המקומית אינה בוחנת את הזכויות הקניניות והשיקולים שהעלית, ושעה שיש הסכמה של 75% להרחבה המבוקשת, יינתן ההיתר.

      אין קשר בין הגשת התנגדות לקבלת פיצוי - הפיצוי המגיע לך אינו תלוי בכך שתגיש התנגדות.

      מציעה שתגיעו להסכם בין כל הדיירים כי זכויותיכם ככל בניה עתידית/פרויקט בבניין (חוץ מהחדר על הגג) יהיו כפי חלקכם כיום בבית המשותף וכי תוספת הבניה הנ"ל והגדלת הדירה ע"י השכנה לא תשנה את זכויותיכם ברכוש המשותף.
      לעניין התביעה אצל המפקח על רישום המקרקעין, זו אינה בתחום התכנון והבניה. מציעה לך להתייעץ בעניין זה בפורום מקרקעין/נדלן.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

      • תודה. אשמח לחידוד העניין
        עומרי | 14/12/2020 14:33

        ציפי שלום רב,

        תודה

        תודה אשמח אם תוכלי לחדד נקודה -

        השכנה לא מוכנה שאשמור על זכויות הבניה אם יהיה פרוייקט תמ"א. היא אומרת שאם יש לי בעיה שהיא לקחה את החלק שלי בגג אז שאלך ואתבע אותה לדמי איזון או אקבל את הצעתה לפיצוי.

        לפי מה שאני מבין אני לא יכול לדרוש גם דמי איזון על חלקי בשטח הגג וגם לשמור על זכויות בניה עתידיות במידה והבניין ימכר בעתיד לפרוייקט בניה כגון תמ"א.

        אז האם במידה ולא אתבע אותה לדמי איזון האם עדיין ייחשב ששמרתי על חלקי בגג אפילו שהיא בנתה עליו? ככה שאם יהיה פרויקט עתידי אז יהיו בידיי יותר זכויות בנייה?

        ושאלה נוספת - כפי שציינתי השכנים האחרים שחתמו לה על הבקשה להיתר - האם זה אומר שהם לא יהיו זכאים דמי איזון כי בחתימתם הם "וויתרו" לה?