אי קשירת מטען

  • העמסה במשאית עם דפנות
    אמיר | 06/12/2020 16:30

    שלום לכולם

    אני זוכר שיש תקנה כזאת שאומרת שאם מדובר בסחורה שהיא מקשה אחת ויש דפנות ולפחות 60 אחוז מהמטען בתוך המשאית אז אין חובה לקשור.

    תוכלו להזכיר לי באיזו תקנה מדובר?
    תודה

    • אי קשירת מטען
      יעקבי | 08/12/2020 12:51

      שלום אמיר,

      לא מצאתי איזכור לכך בתקנות התעבורה ולא בפקודת התעבורה.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • תודה על המענה, אני מעמיס
        אמיר | 12/12/2020 07:39

        משטחי קרמיקה ולפעמים הגובה שלהם בגובה הדפנות של המשאית. לעיתים 80 מהמטען נמצא בתוך המשאית ורק 20 אחוז בולט מעל הדפנות.

        מכיוון שמדובר במשטח ששוקל כ-300 קילו עד 1.8 טון אני יודע שאין סיכוי שהסחורה תזוז במשאית ולעיתים אני קושר עם חבל רק בגלל המשטרה כאשר ברור שהחבל לא מוסיף כלום חוץ מקישוט נחמד על המשאית...

        השאלה שלי היא אם גם במקרה של סחורה שאין שום סיכוי שהיא תזוז אני גם חייב לקשור? או שאני רק חייב לדאוג שהסחורה לא תוכל לזוז במשאית?

        הרי אני חייב לדאוג שהסחורה במשאית לא תזוז ואופי המטען כבר עונה על ההגדרה לדעתי.

        הרבה פעמים נסעתי מבלי לקשור את הסחורה ומעולם הסחורה לא זזה מילימטר אחד.

        אשמח לדעת אם החוק מחייב אותי לקשור או שבמקרה של המטען שאני מוביל אני לא חייב לקשור את המטען מכיוון שאופי המטען לא מאפשר תזוזה על משטח ההטענה של המשאית.

        תודה רבה ושבת שלום

        • החוק מחייב לקשור
          יעקבי | 13/12/2020 18:54

          שלום אמיר,

          משטחים כבדים עלולים להישמט בעת בלימת חרום, התהפכות, התנגשות וכד'.

          הקשירה חייבת להיות ברצועות מיוחדות (לא פחות מ-2 טון צבע ירוק) עם מותחנים ואמצעי כיסוי פינות למניעת שחיקה (מעץ, פלסטיק או מתכת - סגסוגת).

          אל תשכח, מדובר גם בבטיחותך האישית.

          הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

          • איפה זה כתוב
            אמיר | 13/12/2020 20:50

            פעם ראשונה שאני שומע על זה.
            אני קושר באמצעות חבלים או רצועות קשירה. למיטב זכרוני בתקנה 85 לא כתוב במה לקשור או מה עובי החבל או רצועות קשירה וכו'