שינוי בתנאי העסקה

  • שאלה על פיטורין וחוזה
    מאיה ל | 02/12/2020 18:51

    שלום,
    במהלך תקופת הקורונה - התחלנו לעבוד מהבית ובגלל ירידה בכנסות החברה - חל שינוי בהיקף המשרה בכל חודש. זה התחיל שעברנו ל50% משרה (מדובר בשכר גלובלי) וככה בכל חודש לאט עד שמחודש נובמבר הזה - חזרנו למשרה מלאה. יש לציין שבכל חודש שבו שונה היקף המשרה - שלחו לנו חוזה חדש עליו כל אחד חתם לפי משכורותו בהתאם להיקף המשרה ויש לציין שקיבלתי העלאה בשכר באופן יחסי החל מחודש יולי וגם זה נכתב בחוזה. כך שהחוזה האחרון שחתמתי עליו הוא של חודש אוקטובר - 90% משרה.
    אתמול הודיעו לי על פיטורין. ושאלתי את המשאבי אנוש - מה עם החוזה החדש של נובמבר והלאה (100% משרה) שעלינו לחתום? היא בתגובה אמרה לי שהם הודיעו שהם חוזרים לחוזה ההתחלתי ואין צורך בחוזה חדש.
    עניתי לה שצריך להיות חוזה כתוב חדש - שיבטל את הקודם - כי כפי שציינתי החוזה האחרון שחתמנו עליו הוא 90% ולא 100%. והוא כמובן מבטל את החוזים הקודמים בעניין השכר.

     לכן אני מרגישה שמאד מרמים אותי - ושהתלוש של נובמבר יהיה בשכר של 90% או שבכלל יהיה כמו 100% אבל בלי ההעלאה שקיבלתי לאחרונה.
    מקווה שהבעיה ברורה.

    האם אפשר לתבוע על זה במידה ואכן השכר יהיה שונה ממה שעבדתי בפועל(מאה אחוז משרה!) ושונה מבחינת שאין את אותה העלאת שכר?

    תודה רבה!

    • שינוי בתנאי העסקה
      עו"ד לילך אקרמן | 07/12/2020 13:47

      שלום רב

      יש לבחון את ההסכמים והתכתובות על מנת לענות. ככל ואכן ניתנה התחייבות אז אכן ככל והמעסיק לא יעמוד בה על פניו יש עילת תביעה אך כאמור , על מנת לדעת לענות יש לבחון את כל החומר. בכל מקרה, ככל וכבר ניתנה לך תשובה שכזו אז עצתי היא להמתין ולראות מה יעשו בפועל ואז לפעול בהתאם.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il