בביטול פסק דין שניתן במרמה

  • ביטול פסק דין
    ראובן מוסקוביץ | 01/12/2020 11:24

    שאלה עקרונית , אחרי הפסד בבית דין לדיני עבודה ובערעור בארצי, . אם יש לתובע הוכחות שפסק הדין הושג במרמה, מסמכים מזויפים תצהירי ועדויות שקר השאלה אם אפשר לבקש ביטול פסק הדין בבית דין לדיני עבודה, במקום בו התנהל המשפט הראשון, למרות ההפסד בערעור בארצי/ . השאלה היא רק לגבי הפרוצדורה, לא לגבי המהות. האם זה אפשרי מבחינת הנוהל, או החוק.

    • בביטול פסק דין שניתן במרמה
      צבי שמיר, עו"ד | 07/12/2020 13:56

       מבחינה פרוצדורלית, על פי הפסיקה חייבים לפתוח בהליך חדש לביטול פסק דין שניתן במרמה.

      הפסיקה מבדילה בין מרמה חיצונית למרמה פלילית ועליך להוכיח שלא ידעת ולא יכולת לברר במאמץ סביר את פרטי המרמה.

      יש סה"כ כ-5 פסקי דין בעניין

      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com