פטור עקב נכות

  • איזה אישור להמציא לבית השקעות
    מירית | 30/11/2020 21:16

    כספי מנוהל בחלקו בבית השקעות. אני נכה 100%ויש לי פטור מתשלום מס הכנסה. בפטור לא רשום שניתן לנצלו לשם הימנעות מתשלום מס על רווחי הון, וכשהעברתי אישור זה לבית ההשקעות הם לא ידעו מה לעשות עם זה.

    שואלת איזה אישור בדיוק עליי להמציא לבית ההשקעות על מנת שבית ההשקעות לא ינכה לי מס מרווחי ההון? והאם בית ההשקעות מחוייב להימנע מלנכות ככל שאמציא לו אישור מתאים?

    תודה רבה

    • פטור עקב נכות
      עו"ד משה (מוש) גבע | 09/12/2020 19:01

      פטור לנכה 100% על רווחי הון (הכנסה פאסיבית) מוגבל בסכום ומותנה בהעדר הכנסות אקטיביות.

      בעיקרון בית ההשקעות חייב לנכות מס בהתאם לחוק או הנתאם לאישור פרטני של פקיד השומה.

      אם מסיבה כלשהי הם יקחו לך יותר מס מהנדרש, תוכל לבקש החזר מס ממס הכנסה לאחר שהשנה תסתיים.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il