אי הפקדות לקופת הפנסיה וחילוף מעסיקים

  • פיצויים
    אמיר | 24/11/2020 12:14

    התחלתי לעבוד בחברה ביוני 2017 ורק ביוני 2018 התחילו לבצע הפרשות הכספים במסגרת ביטוח חיים בפינקס (פוליסת ביטוח מנהלים וקרן פנסיה לשכירים) בחודש פברואר 2020 החליטו שאני מקבל תלוש שכר מחברה אחרת שבבעלותם וכך עשו פתאום אני מקבל תלוש השכר בשם חברה אחרת ובחודש מרץ 2020 יצאתי לחל"ת עד ליום זה החל"ת בשם החברה השניה שהם הנפיקו לי תלוש בשמה בחודש פברואר ומסרו בשמה טופס 100, בפינקס נוצר חוב כי לא בוצעו הפרשות במשך 10 חודשים והיום המעסיק מבקש ממני לחתום על שני טפסים מחברת הביטוח ששלחה הסוכנת שלו, טופס ראשון בשם החברה הראשונה הודעה על עזיבת מקום העבודה והוראת המבוטח לאחר העזיבה ( לא ביצעו כל הפרשת הכספים)והטופס השני בקשה לשינויים בפוליסה (שינוי מעסיק) .שלחו לי הטפסים במייל וסירבתי לחתום והמעסיק ומי מטעמו מתקשרים כל יום מבקשים שאחתום ואשלח להם , כל זאת לאחר שקיבלו הודעת חוב מהפינקס כי הפינקס גם פנו אלי לפנות למעסיק להסדיר חוב בפוליסה מאחר ולא היו הפרשות כספים בפוליסה וגם נודע לי שאין בכוונתם להחזיר אותי לעבודה ... השאלה מה ניתן לעשות???

    • אי הפקדות לקופת הפנסיה וחילוף מעסיקים

      שלום רב,

      1. בעניין אי הפקדות לפנסיה במשך שנה זה לא תקין ויש לדרוש באופן מיידי את ההפקדות לקופה

      אם היתה קופה קיימת צ"ל מהיום הראשון ואם לא היתה קופה קיימת אז תשלום לאחר 6 חודשים .

      2. בעניין תלוש מחברה אחרת לא בדיוק ברור הפרטים שציינת, במידה ומדובר בחילוף מעסיקים עליהם היה להמשיך את רצף הזכויות מהחברה הקודמת.

      3. בעניין ביטוח הפנסיוני(הפניקס) יש לדרוש באופן מיידי מהמעסיק להפקיד את החוסרים לקופת הפנסיה.

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com