חניה בשטח גינה

  • חניה בשטח גינה
    לידיה | 23/11/2020 18:40

    קיבלתי 3 דו"חות חנייה מעיריית חולון על זה שחניתי בשטח גינה (כל קנס על סכום 730 ש"ח). על 2 הדו"חות מהשנה שעברה בכלל לא ידעתי (לא קיבלתי שום מכתבים) עד שהתקשרתי לעיריית חולון כדי לברר בקשר לקנס השלישי שקיבלתי השנה. הגשתי ערעור על 3 הדו"חות אך קיבלתי תשובה שלילית. האם כדאי לי להישפט וכמה זה יעלה לי (במידה ואפסיד). מצ"ב תמונה עם מקום החניה.

    • חניה בשטח גינה
      יעקבי | 30/11/2020 12:58

      שלום לידיה,

      פקחי עירייה אוכפים על פי חוקי עזר.

      במקרים הנ"ל אין אכיפה מתוקף תקנות התעבורה.

      אם רכבך אכן צולם כשהוא חונה על שטח גינה או אפילו על חלק משטח גינה הרי שעבירה בוצעה.

      מה תטעני במשפט?

      לגבי אי ידיעה על דו"חות קודמים יש לברר במי האשמה על אי קבלתם. אין בכך משום ביטול העבירה.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • דו"חות חניה בשטח גינה
        לידיה | 01/12/2020 13:29

        שלום,

        1. לא קיבלתי את 2 הדו"חות מהשנה שעברה מהסיבה ש"הנמען אינו ידוע במען ויוחזר לשולח". האם זה אומר שהם אשמים או אני?

        2. אני שמעתי שיש דבר כזה כמו חוק התיישנות על העבירה. כבר עברה יותר משנה מאז שנקנסתי על הדו"חות של 2019 (והרי לא קיבלתי את הדו"חות בסופו של דבר). האם חוק ההתיישנות תקף במקרה כזה?

        • חניה בגינה
          יעקבי | 08/12/2020 11:40

          שלום לידיה,

          הכיצד קיבלת הדו"ח השלישי ולא קיבלת השניים הראשונים?

          הדו"חות נשלחו אל הכתובת הרשומה במשרד הפנים. האם כתובתך אכן מעודכנת? אם לא, האשמה בך. בדקי במשרד הדואר הסמוך למקום מגורייך האם נרשמה הכתובת העדכנית.

          לא חלה התיישנות כיון שהדו"חות נשלחו בתקופה של פחות משנה מתאריך העבירה.

          הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.