חלוקת רכוש בגירושין

  • חלוקת רכוש גירושין (כביכול)
    אהרון | 22/11/2020 13:00

    אשתי לשעבר הגשה בקשה לגירושין בבית הדין הרבני. מיד אחרי, היא רוקנה 20 אלף מחשבון הבנק המשותף, לקחה חלק מהרכוש שלנו, וגם את טבעת האירוסין שהייתה במשפחה שלי מאז שבתא רבא שלי בשווי רב (יהלום אמיתי).

    בעת נתינת הגט, לא היה תיק פתוח בנושא חלוקת הרכוש מאחר והאישה כבר לקחה כל מה שהיא רצתה ממני, ואני רציתי להגיע להסכם בינינו ולא רציתי לעכב את נתינת הגט בגלל זה. עכשיו הגשתי בקשה לחלוקת הרכוש בבית הדין הרבני והם סגרו את התיק באומרם:

    הוגשה תגובת האשה לתביעת חלוקת הרכוש.

    האשה טוענת שאין לבית הדין סמכות לדון בחלוקת הרכוש.

    בדיקת התיק מעלה כי הצדדים התגרשו ולפני הגירושין בית הדין לא עסק בעניין חלוקת הרכוש, עניין חלוקת הרכוש לא נכרך לתביעת הגירושין. משכך אין לבית הדין סמכות נמשכת. לאחר גירושין לא ניתן לכרוך יותר את עניין חלוקת הרכוש, על כן התיק יסגר מחוסר סמכות לדון בתביעה.

    השאלה שלי היא: האם ניתן לתבוע על הדברים הבאים בתביע קטנה:?

    -20,000 שח שהיא רוקנה מחשבון המשותף אחרי בקשת הגירושין?
    -לקבל את הטבעת חזרה או לקזז בינינו את השווי של מה שהיא לקחה לעומת מה שהיא השאירה לי מהרכוש?
    -לקבל חתי מהפנסיה שלה (הבנתי שמחלקים פנסיה בגירושין).

    תודה רבה

    • חלוקת רכוש בגירושין
      ליאור חאיק, עו"ד | 22/11/2020 19:44

      אהרון שלום,

      מדובר בענייני משפחה ורכוש. תביעות כאלו מתאימות להידון בבית המשפט לעניני משפחה.

      תביעות קטנות אינה הערכאה המתאימה למקרה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com