שותפים בהסכם שכירות

  • הסכם שכירות דירה מול מספר שותפים
    משה | 20/11/2020 11:29

    בהסכם שכירות אחד, הערבות הבנקאית/שיק בנקאי/ערבות אוואל משמשת כבטחון להסכם מול הפרה של כל אחד מהשוכרים.

    מה קורה אם יש מספר שוכרים, מבוצע הסכם מול כל שוכר בנפרד, וכל אחד מביא בנפרד ערבות בנקאית או שיק בנקאי, ונחתמת מולו בנפרד ערבות אוואל? האם אפשר להשתמש בכל סוג ביטחונות כזה מול כל הפרה שמתרחשת? כלומר, נניח שהשיק או ערבות בנקאית של כל אחד הם 10,000 ש"ח, והנזק הוא 15,000 - האם אפשר לממש במקרה זה גם הבטחונות משאר השוכרים (אם כמובן מנוסח כך בהסכם)?

    • שותפים בהסכם שכירות
      ליאור חאיק, עו"ד | 20/11/2020 13:20

      היי משה,

      אם ישנם שלושה הסכמי שכירות נפרדים, צריך לבחון כל אחד לגופו. אי אפשר להשליך ממעשיו של שוכר אחד לשוכר שני. אם שוכר אחד גרם נזק והשני לא, אין עילה לחייב את השוכר השני.

      כל שוכר נתן ערבות עצמאית ולכן אפשר לפעול נגדו במידה והפר את ההסכם. אם כל השוכרים הפרו את ההסכם אז אפשר לפעול נגד כולם.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • מימוש בטחונות בדירה שכורה
        משה | 20/11/2020 19:09

        עו"ד חאיק, אז מה בעצם ההבדל אם יש הסכם שכירות אחד (נניח מול 3 שוכרים), כאשר אחד מהשוכרים גרם לנזק ואז השניים האחרים יטענו שהמשכיר יכול לממש את שליש הבטחונות בלבד כי הם אינם אחראים לנזק?

        בהסכם שכירות אחד השאלה אינה עולה, כי הבטחונות משמשים עבור כל אחד בנפרד ועבור כולם ביחד. וזה גם נראה ונתפס מובן מאליו שניתן לממש את הבטחונות על כל נזק/צורך, בלי קשר מי גרם לו.

        אני מבקש לנסח בהסכם מול 3 שוכרים (כאשר מתקיים הסכם נפרד מול כל אחד) את אותו הרעיון - הצורך לממש את הבטחונות הוא עבור כל אחד בנפרד ועבור כולם ביחד. כולם ערבים לכולם והבטחונות של כולם משמשים לצורך זה.

        השאלה היא רק מבחינה חוזית אם זה מותר (קרי - האם הכל עניין רק של ניסוח מתאים בהסכם)?