מיסוי בקבלת 2 דירות תמורה

  • 2 דירות תמורה
    תהל | 14/11/2020 23:43

    האם יהיה מיסוי ואיזה וחישוב סכום ה מס אם אקבל 2דירות תמורה קטנות בתמא2 במקום הדירה שלי

    • מיסוי בקבלת 2 דירות תמורה
      עו"ד אילן הלוי | 22/11/2020 17:28

      תהל שלום

      חוק מיסוי מקרקעין פוטר ממס רק את הדירה הראשונה שקיבת. לגבי השניה יש צורך לשלם מס שבח בגין מכירת הזכויות היחסיות ליזם ובנוסף יש תשלום של מע"מ על שירותי הבניה לבנית אותה דירה.

      לגבי המע"מ - תכפילי את שטח הדירה בכל עלויות שירותי הבניה (נע בין 10,000 ש"ח - 15,000 ש"ח תלוי בעיקר במיקום ובסוג החניה שמקבלים). את התוצאה תכפילי ב- 17% מע"מ.

      לגבי מס השבח - צראי את החלק היחסי ברכוש המשותף של אותה דירה * סה"כ הזכויות ליזם.

      את זה תכפילו בשווי מ"ר זכויות (נניח כמו העלויות לעיל) ותקבלו את השווי. על התוצאה 25% מס.

      בגדול זה יוצא הרבה כסף. רצוי לבדוק עם יועץ מס שיבדוק את הנתונים הספציפיים ולא כמוני ובהתאם ימליץ על דרכים, אם יש, להפחתת המיסוי.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com