תבדוק ניוד

  • נקודות זכות למפרנס יחיד
    עמיחי | 01/11/2020 21:35

    שלום רב,

    אני מפרנס יחיד, אשתי אינה עובדת כבר כמה שנים, יש לי 3 ילדים, רכשתי גם לאחרונה דירה בשעה טובה במחיר למשתכן ואני נאלץ לעמוד בתשלומי שכירות, משכנתא וכל הוצאות הבית השוטפות, ולצערי ההכנסה שלי פשוט לא עומדת בהכנסות,
    התחלתי לעבוד בעבודה חלקית שנייה כהשלמת הכנסה, לצערי לא הייתה אפשרות לרשום את אשתי כמועסקת והייתי חייב לספק טופס 101 על שמי, לא מעוניין לבצע תיאום מס (לא רוצה שמקום העבודה שלי יהיה מודע לכך שאני עובד בעוד עבודה) וכרגע אני משלם 50% מס הכנסה על העבודה השנייה שלי, על פניו הייתי אמור לשלם "רק" 33% להבנתי, ואני מתכנן במרץ להגיש בקשה להחזרי מס לאחר קבלת טפסי ה 106,
    בכל אופן, אני מרגיש שהתהליך לא הוגן מכיוון שאנחנו משק בית אחד, ואולי אני מפספס משהו, כי בין אם אני מבצע את העבודה השנייה או אשתי ההכנסה הייתה נכנסת לאותו משק בית, מדוע אני צריך לשלם כ 33% מס הכנסה, ואילו אם אשתי הייתה מבצעת את העבודה היא לא הייתה משלמת מס בכלל?

    מה ניתן יהיה לעשות על מנת שיתייחסו את ההכנסות שלי כאל הכנסות של שני בני אדם (משק בית אחד) ולא יורידו לי מס, המס הכנסה הזה "הורס אותי" כעת מכיוון שאיני מסוגל לעמוד בתשלומים...

    מדוע בטופס 101 יש צורך לסמן שאשתי אינה עובדת? מה יוצא לי או למעסיק מהמידע הזה בטופס 101?

    אשמח לעזרה,

    תודה!

    • תבדוק ניוד
      תאיר | 02/11/2020 08:36

      תבדוק. יש דבר כזה שהיא עוזרת לך בעבודה ואז מניידיםצ אליך נקודות

      • ניוד זה רק אם האמא רוצה להעביר נקודות לשנה אחרת
        עמיחי | 05/11/2020 17:40

        לצערי ניוד זה רק אם האמא רוצה לנייד נקודות זיכוי לשנה עוקבת,

        אשמח לקבל תשובה האם בכל מקרה יש פיתרון אחר למפרנס יחיד במצבי,

        תודה,