שעות נוספות גלובליות

  • שעות נוספות גלובליות
    אביב | 29/10/2020 18:05

    שלום רב
    הנני עובד בתור נהג במוסך
    שעות העבודה הם כל יום מ7.15-16.00 לא כולל שעות נוספות וכמו כן בימי שישי מ7.15-13.00
    המשכורת שלי מורכבת משכר בסיס של 5800 שח
    ובנוסף מורכבת גם מ700 שח בלבד עבור שעות נוספות גלובליות.
    לאחר שיצא לי לקרוא חוק שעות נוספות ולאחר חישוב שעשיתי , יצא לי להגיע ליותר מ700 שקלים אלו גם בהנחה אם הייתי מסיים כל יום ב16.00 ובשעה 13.00 בימי שישי(מה שלא קורה...).
    האם אני צודק?
    ואם אני צודק מה ניתן לעשות במקרה כזה?
    תודה רבה על העזרה.

    • שעות נוספות גלובליות
      עו"ד לילך אקרמן | 31/10/2020 22:09

      שלום רב

      איננו עורכים חישובים בפורום ולכן אענה באופן כללי.

      שבוע עבודה הוא 42 שעות שבועיות כאשר מעבר לכך יש לשלם שעות נוספות. על שעתיים נוספות ראשונות משולם שכר של 125% ולאחר מכן 150%. יש לערוך חישוב מסודר בכל חודש מה כמות השעות הנוספות שלך ולהבין מה שווים בהתאם לשווי שעה וככל והסכום שיוצא גבוה מהסכום המשולם כשעות נוספות גלובאליות ומדובר במשהו שיטתי אז אכן יש לפנות למעסיק בדרישה לשנות זאת

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il