זכויות העובד בתקופת אובדן כושר עבודה

  • פיטורים ואובדן כושר עבודה
    מיקי | 28/10/2020 16:51

    העובד בן 66 עוד שנה יוצא לגמלאות.

    כבר שנה נמצא באובדן כושר עבודה זמני ומקבל קצבה מקרן הפנסיה

    ניצל כבר מזמן את כל תקופת המחלה שלו

    לא מקבל שכר מהחברה

    האם השנה הזו בה היה בא.כ.ע נחשבת לצורך ותק לצבירות כלשהן?

    האם ניתן לפטר עובד במעמד של מקבל א.כ.ע זמני כבר 12 חודשים ולאחר שניצל את כל תקופת המחלה ואין לו ימי חופש ו/או ימי מחלה כלל?

    האם יש מניעה חוקית לפיטורים והאם צריך לזמנו לשימוע? הוא הרי לא עובד?

    • זכויות העובד בתקופת אובדן כושר עבודה

      שלום רב,
      1. אין איסור מפורש לפטר עובד שנמצא בתקופת אובדן כושר ומקבל דמי פגיעה כל זאת כאשר ניצל את כל ימי המחלה ואין ימי מחלה הצבורים לזכותו.
      2. כל עובד שמחליטים לפטרו חובה לקיים הליך שימוע
       בעניין הזכויות הסוציאליות :
      לגבי פיצויים - תקופה זו אינה קוטעת את הרצף לצורך זכאות ( חשוב לציין משתנה בכפוף לחישוב הוותק ותקופת המחלה)
      לגבי ביטוח פנסיוני- אין חובה להפריש בתקופה זו
      דמי הבראה וימי חופשה - אין זכאות לימי צבירה בתקופה זו
      המון בריאות !

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com