אי קבלת הודעות לגבי מיונים לתפקיד

  • סעיף 3א לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה
    שוקי | 26/10/2020 10:35

    התמיינתי לתפקיד בכיר במפעל ענק בצפון.

    התפקיד הוצע לי ע"י מנהלת גיוס באותו מפעל לאחר שביקשתי להתקבל לתפקיד זוטר יותר. אותה מנהלת שראיינה אותי טלפונית הצליחה לשכנע אותי שבגלל שהיא ואני עבדנו באותה חברה פעם, אז התפקיד פחות או יותר סגור עבורי(מילים שלה).

    בגלל זה הסכמתי להתמנות לתפקיד הבכיר יותר במקום התפקיד הזוטרי שיכולתי לקבל בקלות.

    נסעתי מאד רחוק על מנת להגיע ליום מיונים, שכלל ראיון פרונטלי ומבחן טכני.

    לא שמעתי מהמפעל מאז אותו יום, לא קיבלתי טלפון או מייל עדכון על המיונים ועברו מעל חודשיים.

    1. האם מתקיימת עילה לתביעה עקב אי מתן תשובה?

    2. האם ביטול התמיינות לתפקיד באותה החברה עקב התפקיד הזה אליו התמיינתי תקף כנזק שנגרם?

    • אי קבלת הודעות לגבי מיונים לתפקיד
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 28/10/2020 09:43

      בוקר אור

      שאלה 2 לא מובנת. אנא נסח אותה מחדש.

      לגבי שאלה - 1 בהחלט. במידה והחברה אכן עומדת בדרישות החוק והפרה את דרישותיו. יש לבחון כל מקרה לגופו.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • תגובה
        שוקי | 28/10/2020 20:20

        תודה.

        לגביי 2: במידה והייתי עוזב מקום עבודה אחר או מבטל תהליכים עבור העבודה המדוברת אז היה ברור הנזק.

        במקרה שלי, הגשתי מועמדות לתפקיד שהייתי יכול לקבל בקלות, אך המגייסת שכנעה אותי לבטל מועמדות אליו עבור תפקיד אחר באותה החברה.

        האם מועמדות שבוטלה באותה חברה נחשבת נזק?