ניכוי מס הכנסה מדמי אבטלה

  • מס הכנסה אבטלה
    צחי | 22/10/2020 09:54

    מנכים לי מס הכנסה מדמי אבטלה. פניתי לביטוח לאומי בשאלה מדוע מכין כאשר בחישוב שנתי של הסכום שאקבל ונקודות הזיכוי שלי שהם בסיסיות לגמרי, הרי שלא צריך לנכות. אמרו לי שהשאלה קשורה למס הכנסה כי הם מנכים לפי חוק. אני יודע שאפשר לבקש החזר בסוף שנה. אבל השאלה שלי היא מה ניתן לעשות כדי שלא ינכו. ויחזרו. הניכוי כבר בחודש הבא? מה הכנסה לא עונה בכלל לפניות.

    • ניכוי מס הכנסה מדמי אבטלה
      עו"ד משה (מוש) גבע | 26/10/2020 14:35

      פנה לפקיד השומה באזור מגוריך דרך המערכת בלינק:

      https://www.gov.il/apps/taxes/taxes/#/shelot-vetshuvot/he?pniyaPopUp=true&pniya=true

      מעבר לכך, דמי אבטלה כמו שכר חייבים במס. בדוק האם תאום מס ממס הכנסה יפתור את הבעיה.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il