האם רוכש דירה מחויב להסכם תמ"א 38 עליו חתם המוכר?

  • מכירת דירה בטרום תמ"א
    אוהד | 15/10/2020 18:11

    אדם חתם עם יזם על תמ"א 38 תוספות וכן חתמו דיירים נוספים על ההסכם והרבה מסמכים נלווים, לרבות יפויי כח. סהכ מחצית מהבניין כרגע חתמו. בהסכם מתחייב החותם ש אם ימכור הדירה יתחייב כי הקונה יחתום על מסמך נדרש חיפויי הכח. האדם מכר דירתו ולא איזכור כלל בחוזה המכר שהוא חתום על הסכם תמ"א עם יזם. לאור האמור , מה מחויבות הקונה כלפי הייזם?

    • האם רוכש דירה מחויב להסכם תמ"א 38 עליו חתם המוכר?
      עו"ד אילן הלוי | 18/10/2020 10:14

      אוהד שלום,

      אם הבנתי נכון-

      אתם בתהליכים של חתימה על הסכם תמ"א אבל עדין לא חתמו הרוב הנדרש.

      אחד מאלו שחתמו מכר את דירתו לאחר.

      אותו אחר טרם חתם על הסכם התמ"א.

      בעיקרון - המחויבות על פי הסכם התמ"א היא של המוכר שחתם על ההסכם ולא של הקונה. לגבי הקונה - אם במסגרת הסכם הרכישה הוא התחייב לכך אז ניתן לאכוף עליו. אתה ציינת שלא מוזכר שם כלום - לכן נקודת המוצא היא שהקונה לא ידע על ההסכם או ידע והתנגד לכך ולכן יהיה קשה לאכוף עליו את ההסכם. ניתן יהיה לתבוע אולי את המוכר שהפר את התחייבותו אבל גם זה כרגע בעייתי מאחר ועוד לא הגעתם בכלל לרוב הנדרש.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com