מהירות מופרזת

  • מהירות מופרזת
    יעקב | 15/10/2020 10:22

    פניה בנושא מהירות מופרזת; נסעתי בכביש בין עירוני עם שטח הפרדה בנוי שמותר לנסוע בו על 90 קמש ונסעתי במהירות של 138 ,זה לפחות לפי דעת השוטר לפי דעתי נסעתי על פחות קמש .קבלתי קנס של 1500 שקל + 10 נקודות האם אפשר לעשות משהו בנידון . (הרי לפי דעתי אני צריך לקבל פחות בקנס וגם פחות בנקודות, בקנס לדוגמא אני צריך לקבל 750 ולא 1500) טענות; אני עד היום חשבתי שכל בין עירוני אפשר לנסוע 110 -120 קמש ולא ידעתי שצריך לנסוע שם על 90 קמש זה היה נראה לי כמו כל כביש מהיר .

    חוץ מזה שלא היה הרבה מכוניות והכביש היה פתוח וגם נסעתי בזהירות כמובן .

    • מהירות מופרזת
      יעקבי | 18/10/2020 20:59

      שלום יעקב,

      חרגת ב-48 קמ"ש מעל המותר.

      לו חרגת עד 40 קמ"ש כי אז הקנס אכן היה 750 ש"ח וחיוב ב- 8 נקודות.

      על פי חריגתך חוייבת כדין.

      "לפי דעתך נסעת על פחות קמ"ש" - טענה זו לא מחזיקה מים ואין לך על מה להסתמך.

      "חשבת שבין עירוני אפשר לנסוע 110-120 קמ"ש" - מציע לך לחזור על חומר התיאוריה.

      "לא היו הרבה מכוניות" - טענה סתמית.

      "נסעתי בזהירות כמובן" - במהירות כזו הזהירות ממך והלאה.

      לדעתי שלם את הדו"ח וראה בזה שיעור לחיים.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.