זכאות להארכת חופשת לידה

  • וותק
    צ | 14/10/2020 17:27

    אני עובדת במדינה 5 שנים.

    רציתי לדעת כמה שנות וותק צריך כדי להיות בחופשת לידה. אני רוצה להאריך מ15 שבועות ל26 שבועות.

    האם המנהל צריך לאשר לי הארכה ל26 שבועות או שאני מחליטה ועליי להודיע בלבד וזה לא נתון להחלטתו?

    האם זכויות פנסיה וקרן השתלנות וותק נשמרות לי?

    • זכאות להארכת חופשת לידה

      שלום רב,

      1. עובדת שעבדה לפחות שנה רצופה אצל אותו מעסיק באותו מקום העבודה זכאית לחופשת לידה של 26 שבועות.

      2. בעניין זכויות הסוציאליות - חופשת לידה אינה פוגעת בוותק העובד וזכויותיו הסוציאליות. יחד עם זאת ,חשוב לציין לגבי ההפרשות לפנסיה יהיו רק בתקופה בהם את זכאית לדמי לידה.

      3.עובדת שעבדה 5 שנים זכאית להאריך את חופשת הלידה למשך 1/4 מתקופת עבודתה, בפועל התקופה תסתיים בתום שנה מהלידה.

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com