אישור מחלה בדיעבד

  • חופשת מחלה עתידית
    חן | 13/10/2020 18:21

    שלום,
    אני עובדת בגן ילדים כ-4 שנים ב25.8.20 סבלתי מכאבים גב בעקבותם פניתי לאורטופד שנתן לי חופש מחלה לשבועיים.
    מכיוון שבאותו הזמן הגן היה בחופשה וכך גם אני,הרופא רשם לי את תחילת חופשת המחלה ב1.9.20.
    כעת ,המעסיק שלי טוען כי אין דבר כזה חופשת מחלה עתידית ולכן הוא לא צריך לשלם לי את ימי המחלה כיוון שאז כבר החל הסגר והוא הוציא את העובדים לחלת,עד כמה שאני יודעת הוא לא הוציא אותי לחלת .
    הוא מסרב לשלם לי את ימי המחלה ומאיים נגדי בתביעה פלילית .
    מה עלי לעשות?

    • אישור מחלה בדיעבד

      שלום רב,

      במידה ופנית לאורטופד באותו יום  של המחלה/כאבים, אישור המחלה צריך להירשם מאותו תאריך ולא בדיעבד. אם זה טעות רישום טכני הייתי ממליצה לגשת לרופא ולבקש אישור מחלה  עדכני וכל זה במידה ואכן הגעת לפני ה1.9

      יש מקרים חריגים שאין בעיה לקבל תעודה מחלה בדיעבד עד 30 יום אבל יש לבדוק לגופו של עניין.

      המון בריאות !

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com