זכאות לדמי אבטלה בזמן חל"ת

  • חל"ת
    ספא | 06/10/2020 12:26

    לפני חודש החליטו להוציא אותי לחל"ת בגלל שאני עובד בעוד מסגרת עם נכים .מאז 1/09 ואני מזכיר להם לקבל האישורים כדי להרשם בלשכת העבודה וכל יום אומרים כן היום ומחר בסוף קיהלתי היום טלפון ממנהלת שלי שבחברה לא שולחים לחל"ת לכן מפטרים אותי .השאלה שלי האם הם צריכים לשלם לי עבור החודש ו7 ימים האילו שלא שלחו אותי לחל"ת שנית האם זה חוקי תודה

    • זכאות לדמי אבטלה בזמן חל"ת

      שלום רב,

      מעסיק שהוציא עובד לחל"ת עליו לשדר טופס 100 לביטוח לאומי או אישור מעסיק על תקופת העסקה ע"מ שהעובד יהיה זכאי לדמי אבטלה.

      במידה והמעסיק מפטר ולא שידר טפסים או מסרב לשלוח טפסים לביטוח לאומי העובד ייחשב  כדין מפוטר מהיום הראשון להפסקת עבודתו ולזכאותו לדמי אבטלה ( כלומר: מהיום שהוציא את העובד לחל"ת) ועל המעסיק מוטלת החובה :

      1.לתקן את המצב מול ביטוח לאומי לגבי אותו חודש ולשדר ולשלוח טפסים לחלת מהיום הראשון

      2. או להוציא מכתב פיטורין מהיום הראשון שיצא לחל"ת ולראות מיום זה כדין מפוטר הזכאי לדמי אבטלה .

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com