אבקש לתמצת את השאלה

  • מסירת מכתב הזמנה לדיון
    גרבר | 04/10/2020 13:08

    הגשתי תביעה קטנה

    בית המשפט שלח מכתב לנתבע

    מבית המשפט נמסר שהנתבע לא קיבל את ההזמנה ואין אישור מסירה.

    הנתבע התקשר לתובע  ואמר  שהוא כן קיבל את ההזמנה.

    נקבע יום לדיון לאחר שהתובע פנה לבית המשפט ואמר שהנתבע התקשר ואמר שהוא קיבל את ההזמנה

    ביום של הדיון הנתבע לא הגיע לבית המשפט,  השופט אמר שאין אישור מסירה אבל יש תגובה של הנתבע להזמנה שקיבל מבית המשפט ותגובה על תוכן התביעה.

    האם במקרה כזה שהנתבע שולח תגובה ולא מופיע לדיון, למרות שהנתבע איים שהוא ישלח עורכי דין, הנתבע מגדף ואומר דברים קשים לתובע ובכול זאת לא מופיע לדיון, האם  ראוי שהשופט יעזור לנתבע ויאשר דיון חוזר?

    השופט פוסק לטובת התביעה.

    אחרי מספר חודשים הנתבע מגיב לפסק הדין ומבקש לערוך דיון חוזר "בגלל טעות אנוש".

    האם השופט צריך לאשר לערוך דיון חוזר?

    השופט מאשר דיון חוזר.

    התובע מבקש מבית המשפט לבדוק שהנתבע לא יציג ראיות מזויפות כדי שלא יווצר מצב של מבוכה, שלא יקרה מצב שהנתבע יפליל את עצמו בגלל הגשת ראיות ומסמכים מזויפים.

    השופט שולח מכתב לנתבע ומבקש שלא יביא ראיות פסולות.

    הנתבע מופיע לדיון השני ובכול זאת מציג ראיות ומסמכים מזויפים. מציג רכיבים ללא תקן.

    השופט מקבל את הראיות אבל ממליץ לנתבע שלא ירשה לתובע לצלם את הראיות.

    השופט עוזר לנתבע ואומר לנתבע שהוא לא חייב להגיב לשאלות של התובע למרות שכתוב בסדרי הדין ובמיוחד בסדרי הדין של בית המשפט לתביעות קטנות כתוב שהשופט צריך לגרום לצדדים לנהל שיח בזמן הדיון.

    התובע מנסה להציג ראיות אבל השופט לא נותן לתובע רשות להציג את הראיות.

    השופט פוסק לטובת הנתבע ומציין בפסק הדין שהתובע לא הציג ראיות.

    האם תרחיש כזה נראה תקין בבית המשפט לתביעות קטנות?

    האם השופט לא חייב לתת לתובע שעמד במחויבות והופיע לשני הדיונים, האם הוא לא חייב לתת לתובע הזדמנות להציג את הראיות המתבקשות?

    האם בית המשפט היה צריך להזמין את התובע לדיון השני  מבלי שבית המשפט מתחייב לראות את הראיות של התביעה?

    אם יש לתובע ראיות חדשות שהתקבלו דקה אחת לפני הדיון, האם בית המשפט לא חייב לתת לתובע הזדמנות להציג את הראיות בדיון כדי שפסק הדין לא יבוטל בזכות ראיות חדשות?

    האם בית המשפט לתביעות קטנות יכול לדרוש מאזרחים שיהיה להם ידע מקצועי בתחום המשפט?

    האם לשופט מותר לבקש מאזרח שהגיש תביעה קטנה שיגיש ערעור בבית משפט אחר ויתחיל להוציא כסף שאין לו מבלי שבית המשפט מתחשב ביכולות הכלכליות של המגיש ?

    האם גם לכם יש תחושת בטן שנעשה כאן משהו "מלוכלך" וצריך שבית המשפט יעשה בדיקה מיוחדת להתנהלות השופט מתחילת התרחיש ועד סופו?

    • אבקש לתמצת את השאלה
      ליאור חאיק, עו"ד | 07/10/2020 12:41

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com