יש

  • מס השכרת
    אלון | 04/10/2020 09:34

    בדירה בה אני גר ולא משכיר עושים בבניין תמא 38. כיון שאני גר בה אין לי מס על השכרת הדירה. כי היא לא מושכרת. בתקופת התמא לא ניתן לגור בה כי בונים בתוך הדירה כפי שרשום בטיוטת ההסכם( טרם נחתם) הייזם נותן לי מימון לדיור חלופי. האם יהיה לי מס כלשהו בעניין זה?

    • יש
      יש | 04/10/2020 11:24

      יש לי דירות נוספות המוזכרות ב5000 שח סהכ

      • המושכרות. תיקון
        המושכרות | 06/10/2020 12:47

        המושכרות. תיקון

    • מיסוי בגין תשלום היזם למימון דיור חלופי
      עו"ד אריה בדנר | 06/10/2020 12:50

      אלון שלום,

      על פי הפרטים המובאים על ידך, בשאלתך, התשלום שהנך מקבל מהיזם הנו למימון דיור חלופי ולא "חלף דמי שכירות" וכך יש להתייחס לתשלום זה גם בהיבט המיסוי. מבלי לגרוע מהאמור, ככלל, בהסכמים מסוג זה קיימות הוראות המתייחסות לסוגית המיסים החלים על הדיירים, ככל שחלים, והנך מופנה להוראות ההסכם הפרטני בעניינכם (אותו אינני מכיר) כדי לבדוק עניין זה.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il

      • תודה ו
        אלון | 06/10/2020 13:18

        תודה לך על תשובתך המושקעת. אולי לא הבהרתי כראוי את שאלתי . אז אבהיר : האם כשאני מפנה את הדירה. שלי ונותן אותה לייזם זה נחשב כאילו השכרתי אותה לייזם? ואז אני מחויב במס?

        • מסירת הדירה לצורך ביצוע עבודות
          עו"ד אריה בדנר | 12/10/2020 10:47

          אלון שלום,

          מסירת החזקה בדירה ליזם לצורך ביצוע העבודות בפרויקט איננה השכרת הדירה ולכן לא יחולו לגביה חיובים הנוגעים להשכרת הדירה (מיסוי וכו'). מסירת הדירה ליזם במקרה זה ולצורך זה בלבד מעוגנת בהוראות הסכם התמא / פינוי בינוי. שונה הדבר, כמובן, מהמקרה בו הנך משכיר את הדירה ליזם כדי שהדירה תשמש לצרכיו -  זו כמובן השכרה החייבת במס ומאחר ואין מדובר בהשכרה למגורים אזי ממילא גם המיסוי בהתאם.

          בברכה,

          אריה בדנר, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
          טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il