חיסיון על מידע שהועבר לאיש מקצוע

  • איך מבטיחים סודיות וחיסיון על מסמכים
    חנה | 14/09/2020 13:22

    אני אמורה להעביר מסמכים לרו"ח לצורך בדיקה מצידו ללא התחייבות, איך אוכל להבטיח או לחייב אותו שלא להעביר מסמך ממסמכי לאף אחד?

    תודה רבה

    • חיסיון על מידע שהועבר לאיש מקצוע
      עו"ד משה (מוש) גבע | 25/09/2020 15:46

      לרו"ח יש כללי אתיקה מקצועית, שאם הוא יפר אותן הוא יכול להענש על ידי לשכת רואי החשבון.

      מעבר לזה, שימוש במידע ללא אישור וסמכות, יכול להוביל לטענות אזרחיות ופליליות כנגד מי שעושה זאת.

      הצעתי: תעבירי רק מה שנדרש. תעבירי צילומים עם מחיקת פרטים שאת לא רוצה שיעברו הלאה וכדאי גם להחתים את הרו"ח על מסמך התחייבות כדי שתהיי רגועה. זאת למרות שאני בטוח שאין לך כל סיבה לחשוש.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il